Hyppää sisältöön

Lahden syksy täyttymässä tapahtumista ja kokouksista – varauksia jo reippaasti enemmän kuin koronaa edeltävänä aikana

Tapahtumayhtiö KOKO Lahden varauskalenterissa Sibeliustalo alkaa olla syksyn osalta täynnä, kun taas esimerkiksi Messukeskuksessa on vielä tilaa.

Sibeliustalo Lahdessa
Sibeliustalossa alkaa olla jälleen elämää syksyllä, kun tapahtumajärjestäjät buukkailevat kokouksia ja konferensseja. Kuva: Petri Niemi/Yle
Kalle Suomi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokousten, konferenssien ja muiden tapahtumien varaustilanne on noussut Lahdessa jo yli koronaa edeltävälle tasolle. Kokousvarauksia on tehty jopa 50 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten vastaavana aikana.

Tapahtumayhtiö KOKO Lahden myyntijohtaja Jussi Kortepuron mukaan Sibeliustalo on lähes täyteen varattu syksyksi, mutta muissa tapahtumapaikoissa on vielä tilaa.

– Toki tässä syksyn tilanteessa näkyy myös niitä tapahtumia, joita oli suunniteltu pidettäväksi koronakatkon aikana, mutta joita on sitten jouduttu työntämään eteenpäin.

Sibeliustalon lisäksi KOKO Lahti järjestää erilaisia tapahtumia muun muassa Lahden Messukeskuksessa ja konserttitalossa.

Etäkokoukset ja -tapahtumat ovat koronan myötä tulleet todennäköisesti jäädäkseen, mutta ne eivät syrjäytä ihmisten välisiä kohtaamisia, sanoo Kortepuro.

– Kun mietitään etä- tai hybridikokouksia, niin se ei ole joko tai, vaan sekä että. Eli kyllä se siltä näyttää, että ihmisillä on halu ja tarve kohdata, ei ole mitenkään näköpiirissä, että se olisi hiipumassa. Siihen on vaan tullut yksi elementti lisää, eli nämä etäkokoukset.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle