Hyppää sisältöön

Kouvolan Pallonlyöjien Superpesis-ottelu jouduttiin perumaan koronan vuoksi – tartuntoja joukkueessa ei ole todettu

Kouvolan Pallonlyöjiltä jäi viikonlopun Superpesis-ottelu väliin seurassa ilmenneiden korona-altistumisten takia. Tiistain kotiotteluun joukkue valmistautuu lähes normaalisti. Koronatartuntoja on löytynyt taas runsaammin etenkin Kouvolassa.

pesäpalloja kuvassa
KPL:ssä ollaan nyt tarkkana, ettei koronavirus pääse altistumisista huolimatta leviämään. Kuva: Tomi Hänninen
Miina Sillanpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Pesäpalloseura Kouvolan Pallonlyöjien pelaajia on asetettu karanteeniin korona-altistumisten takia. Tästä johtuen Superpesis-ottelu Pattijoen Urheilijoita vastaan jouduttiin viikonloppuna perumaan.

Lauantaina pelattavaksi aiottu ottelu peruttiin varotoimena sen jälkeen, kun yksi Kouvolan Pallonlyöjien pelaajista oli saanut tiedon altistumisestaan taudille.

Altistumisia tapahtui pari viikkoa sitten viidessä nuorten ja aikuisten alempien sarjojen pelissä. Useita kymmeniä ihmisiä koskenut altistuminen on kuitenkin johtanut vain kahteen koronatartuntaan. Lisäksi yhden edustusjoukkueen pelaajan on katsottu altistuneen ottelussa IPV:tä vastaan. Imatran Pallo-Veikkojen joukkueessa on todettu koronatartunta.

Koronatilanne Kymenlaaksossa on heilahtanut jälleen vaikeampaan suuntaan. Maakunta palasi perjantaina jälleen koronan kiihtymisvaiheeseen. Koronaa on esiintynyt runsaammin etenkin Kouvolassa.

Lue lisää: Koronatilanne paheni Kymenlaaksossa – maakunta siirtyy takaisin kiihtymisvaiheeseen

Seuran mukaan tartunnat ovat tapahtuneet sisätiloissa, mutta eivät pelinomaisessa tilanteessa tai pukuhuoneessa.

– On erinomaisen hienoa, että tartuntoja ei ole syntynyt ottelutapahtuman aikana, Pallonlyöjien puheenjohtaja Harri Lehto sanoo seuran tiedotteessa.

Muutoksia joukkueeseen

KPL:n Suomensarjan, poikien Superpesiksen ja D-poikien pelaajat sekä kaksi altistunutta edustusjoukkueen pelaajaa vapautuvat karanteenista lähipäivinä.

Kouvolan Pallonlyöjät valmistautuu lähes normaalisti tiistaina pelattavaan Superpesiksen kotiotteluun Kankaanpään Mailaa vastaan.

– Pikkaisen joukkueeseen tulee muutoksia. Vielä emme tiedä, kuka on pelinjohtaja. Odotamme liitosta tietoa, voiko Iiro Haimi olla pelinjohtaja pelikiellosta huolimatta, että kumotaanko pelikielto, KPL:n valmennuspäällikkö Juuso Ilander sanoo.

Kouvolan pallonlyöjien valmennuspäällikkö Juuso Ilander.
KPL:n valmennuspäällikkö Juuso Ilander. Kuva: Antro Valo / Yle

Joukkue on maanantaina koolla valmistavissa harjoituksissa.

– Pojat olisivat olleet valmiit pelaamaan perutun ottelun, että siinä oli vähän turhautumista. Fiilis joukkueessa on kuitenkin ihan hyvä, Ilander sanoo.

Valmennuspäälliköllä ei ollut vielä maanantaiaamuna tietoa siitä, milloin peruttu ottelu mahdollisesti pelataan.

Koronatartunnat vaikuttavat Superpesiksen otteluohjelmaan laajemminkin, sillä Imatran Pallo-Veikkojen miesten joukkueessa on todettu koronatartunta. Suurin osa IPV:n joukkueesta on asetettu viikonlopun aikana karanteeniin.

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan ohjausryhmä käsittelee otteluohjelmaan tulevia muutoksia maanantaina.

Lue lisää: Imatran joukkueessa koronatartunta, joukkueelta siirtyy kaikkiaan viisi ottelua

Suosittelemme sinulle