Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Eetu Mömmö ratkaisi Pirkanmaan paikalliskamppailun Ilvekselle, Ruxi puski AC Oululle tärkeän pisteen

Tamperelainen Ilves nappasi maukkaat pisteet valkeakoskelaista Hakaa vastaan miesten jalkapalloliigan kauden ensimmäisessä Pirkanmaan paikallisottelussa.

Ilveksen Eetu Mömmö
Ilveksen Eetu Mömmö Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotijoukkue Ilveksen sankariksi nousi hyökkääjänuorukainen Eetu Mömmö, jonka tarkka laukaus painui vasempaan alakulmaan ohi entisen Ilves-vahti Mika Hilanderin. Mömmön maali jäi ottelun ainoaksi, ja Ilves nousi liigan kuudennelle sijalle.

– Nyt täytyy mennä treenikentälle teemana kaksinkamppailuiden voittaminen. Pelaamisen taso on ollut huonoa jo jonkin aikaa, ja tänäänkin olimme huonoja, Hilander kuittasi Hakan viidennen peräkkäisen voitottoman ottelun.

Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss oli peliin tyytyväinen, mutta etenkin maalitykki Eetu Vertaisen reisivamma harmitti. Vertainen kannettiin kentältä paareilla.

– Puolustusmoraali oli hyvä ja muoto pysyi hyvin, vaikka nuoria pelaajia oli paljon, Wiss sanoi.

Hilanderin Ilveksen maalilla korvanneelle Rasmus Leislahdelle nollapeli oli kauden kolmas.

Haka on kerännyt viidestä edellisestä ottelustaan vain kaksi pistettä. Teemu Tainion suojatit ovat sarjassa yhdeksäntenä, yhdeksän pistettä Ilvestä perässä.

KTP:n Ramadingaye monessa mukana

Kulunut kuvaus "omat koirat purivat" sopi jalkapalloliigan säilymiskamppailuun maanantaina Oulussa. AC Oulu ja KTP pelasivat 1–1-tasapelin, ja molemmat maalintekijät osuivat ex-seuraansa vastaan.

David Ramadingaye vei kotkalaisvieraat johtoon ottelun alussa, mutta Oulu tasoitti ottelun 80. minuutilla espanjalaispuolustaja Ruxin kulmapotkupuskulla.

– Tässä on ollut vähän pikkuvammoja, enkä ole saanut kunnon rytmiä. Kiva päästä pelaamaan, ja tietenkin kiva tehdä Raatissa maali, AC Oulussa vielä kaudella 2019. pelannut Ramadingaye kertoi.

AC Oulun 1-1-tasoituksen puski kulmapotkusta 80. minuutilla Ruxi.

– Hän oli minun mieheni ja minun piikkiini meni. (Fareed) Sadat blokkasi minut hyvin, Ramadingaye tunnusti.

KTP pelasi ensimmäisen kerran ilman päävalmentajaansa Argo Arbeiteria, joka jätti seuran viime viikolla.

– En ole tuollaista aikaisemmin kokenut, mutta ratkaisu oli arvostettava. Hän sanoi rehellisesti, ettei ole voimavaroja ja on ollut raskasta viime kausi ja tämä kausi.

AC Oulu on kerännyt kymmenessä ottelussa neljä pistettä, KTP:llä pisteitä on kuusi.

Suosittelemme sinulle