Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Junamatkustajien määrät jäljessä koronaa edeltävää aikaa Itä-Suomessa, mutta piristymisen merkkejä näkyvissä

Kesäkuussa VR:n kaukojunissa kulki Itä-Suomen ja Helsingin välisillä reiteillä matkustajia jopa 35 prosenttia vähemmän kuin kesäkuussa 2019. Junalla matkustamisen odotetaan piristyvän kesän kuluessa.

Juna Kuopion asemalla.
Kuopion ja Helsingin välillä lähes kaikki junavuorot ovat nyt liikenteessä. Kuva: Matti Myller / Yle
Tatu Kuukkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

VR:n kaukojunaliikenteen matkustajamäärät eivät ole vielä elpyneet koronaa edeltäneelle tasolle.

Kesäkuussa kaukojunissa kulki valtakunnallisesti 30 prosenttia vähemmän väkeä kuin kesäkuussa 2019. Itä-Suomen ja Helsingin välisillä reiteillä matkustajia oli jopa 35 prosenttia vähemmän.

Pahimman notkahduksen VR:n kaukoliikenne koki keväällä 2020, jolloin Uudenmaan sulun myötä matkustajamäärät putosivat valtakunnallisesti jopa 90 prosenttia normaalista. VR vähensi tuolloin vuoroja noin puoleen, mutta nyt lomakuukausien myötä VR:llä ollaan toiveikkaita.

VR:n matkustajaliikenteen kaupallinen johtaja Johanna Jäkälä kertoo, että matkustuksen odotetaan nyt piristyvän. Esimerkiksi Kuopion ja Helsingin sekä Joensuun ja Helsingin välillä lähes kaikki junavuorot ovat nyt liikenteessä.

– Kun pandemiatilanne paranee ja tapahtumat saadaan käyntiin ja ihmiset lähtevät terveysturvallisesti liikenteeseen, uskomme että tästä tulee oikein hieno kesä, VR:n matkustajaliikenteen kaupallinen johtaja Johanna Jäkälä arvioi.

Suosittelemme sinulle