Hyppää sisältöön

Atria laajentaa Suomen suurinta aurinkopuistoa Etelä-Pohjanmaalla – sähköntuotanto lähes kaksinkertaistuu

Paneelitekniikan kehittymisen ansiosta lähes sama sähkömäärä saadaan tuotettua yli puolet pienemmällä aurinkopaneelimäärällä, kertoo aurinkosähköyhtiö.

Atrian nurmon tuotantpolaitoksen yhteydessä sijaitsevassa aurinkosähköpuistossa on nyt 22 000 aurinkopaneelia. Kuva: Pasi Takkunen / Yle
Tuomo Rintamaa

Atria laajentaa Nurmon tuotantolaitoksen yhteydessä sijaitsevaa aurinkosähköpuistoa. Laajennustöiden on tarkoitus alkaa vielä tämän kesän aikana.

Laajennuksen valmistuttua aurinkosähköpuiston paneeliteho lähes kaksinkertaistuu. Vuonna 2018 käyttöön otetussa puistossa on nyt 22 000 aurinkopaneelia. Yhtiö lisää niiden määrää 9 400:lla paneelilla.

Sähköntuotto lisääntyy noin 5000 megawattitunnista yli 9000 megawattituntiin. Aurinkopaneelitekniikka on kehittynyt muutamassa vuodessa harppauksin ja saman sähkömäärän tuottamiseen tarvitaan nyt vähemmän paneeleja.

– Aurinkoteknologia kehittyy ja uuden kokoluokan paneeleilla tuotamme lähes kaksinkertaisen tehon yhtä paneelia kohden, kertoo Jukka Muilu Solarigo Systems Oy:sta.

Atria on kertonut tavoittelevansa hiilineutraalia ruuan tuotantoketjua vuoteen 2035 mennessä.

– Siihen pääsemiseksi on paljon pieniä osasia, mitkä pitää saada toimimaan. Tämä on yksi osa uusiutuvan energian käytön lisäämistä meidän teollisessa toiminnassa, sanoo Atrian tekninen päällikkö Eero Yliselä.

Laajennusosa on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2022 aikana ja Atria kattaa silloin sähkön vuosikulutuksestaan noin 8 prosenttia aurinkosähköllä.

Suosittelemme sinulle