Hyppää sisältöön

Naantalilaisen hevostallin rikostutkinta jatkuu pitkään – poliisi: "Menee pahimmillaan ensi vuoden puolelle, asianosallisia on niin monta"

Toukokuussa paljastuneen naantalilaisen hevostallin rikostutkinta on alkutekijöissään. Poliisi epäilee tallia pitänyttä pariskuntaa useista rikoksista, joista raskain on lapsen törkeä hyväksikäyttö. Poliisi on aloittamassa asianosallisten kuulemiset.

Hevostallia pitäneet mies ja nainen vapautettiin tutkintavankeudesta kesäkuun alkupuolella. Kuvituskuva. Kuva: Ilkka Klemola / Yle
Yrjö Hjelt

Sisä-Suomen poliisilaitos on jatkanut naantalilaisen hevostallin rikostutkintaa koko kesän ajan.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joni Länsipuro arvioi, että tutkinta tulee kestämään pitkään.

– Se tulee kestämään useita kuukausia. Menee pahimmillaan ensi vuoden puolelle, asianosallisia on niin monta.

Kuinka monta asianosallista tai asianomistajaa tapauksessa on, sitä Länsipuro ei halua paljastaa.

– Asianomistajia on useita, tässä tutkinnan vaiheessa en halua määrää tarkasti kertoa, koska sitä tietoa ei ole julkistettu.

Tutkinta siirrettiin Turusta Tampereelle

Turun Sanomat kertoi toukokuussa (siirryt toiseen palveluun) naantalilaisen hevostallin epäkohdista, esimerkiksi nuorten hevosharrastajien kaltoinkohtelusta ja hyväksikäyttötapauksista, ja Lounais-Suomen poliisilaitos käynnisti tutkinnan.

Tutkinta kuitenkin siirrettiin Sisä-Suomen poliisille, koska valtakunnansyyttäjän toimisto alkoi selvittää Lounais-Suomen poliisin toimintaa asiassa.

Nyt tutkinnanjohtajana toimiva Joni Länsipuro sanoo, että Sisä-Suomen poliisi perehtyy parhaillaan Lounais-Suomen poliisilta saamaansa kirjalliseen materiaaliin ja kuulusteluihin. Tätä on tehty kesäkuun puolestavälistä lähtien.

– Nyt yritetään saada kokonaiskuvaa, mitä siellä hevostalleilla on oikein tapahtunut.

Tapauksen yhteydessä vangittuna ollut pariskunta on vapautettu tutkintavankeudesta. Heitä epäillään useista rikoksista talleilla olleita nuoria hevosharrastajia kohtaan. Raskain rikosnimike on lapsen törkeä hyväksikäyttö.

Ei uusia epäiltyjä

Joni Länsipuro sanoo, että poliisi valmistautuu parhaillaan aloittamaan uudet kuulustelut.

Länsipuron mukaan uusia epäiltyjä tai asianomistajia ei ole tutkinnan alettua kuitenkaan ilmaantunut.

– Mutta sehän ei tarkoita, etteikö niitä mahdollisesti tulisi. Yleensä, kun kuulusteluja jatketaan, tulee esiin erilaisia nimiä ja henkilöitä, jotka saattavat liittyä asiaan.

Länsipuro sanoo, että myöskään mitään merkittäviä muutoksia rikosnimikkeisiin ei ole tullut tutkinnan edetessä.

– Jotain pientä hienosäätöä vain.

Lue lisää:

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvä rikostutkinta siirtyy Sisä-Suomen poliisilaitokselle – taustalla Turun Sanomien uutisointi

Naantalilaisen kohutallin toinen epäilty vapautettiin – määrättiin tehostettuun valvontaan ja matkustuskieltoon

Poliisi esittää naantalilaisen hevostallin tapauksen kahta epäiltyä vangittavaksi perjantaina

Turun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja luopuu tehtävästään – taustalla epäonnistunut viestintä Naantalin kohutalliin liittyen

Suosittelemme sinulle