Hyppää sisältöön

Tampereen Tesomalle voi jo ostaa junalippuja elokuulle – tältä näyttää uudella seisakkeella

Yli neljä miljoonaa maksavan hankkeen kustannukset menevät puoliksi valtion ja Tampereen kaupungin pussista. Uusi seisake monipuolistaa joukkoliikennettä ja sen tavoite on myös vahvistaa Tesoman seutua yleisemminkin.

Tesomalla pysähtyvät kaikki M-lähijunat ja Pori-Tampere-välin kaukojunat. Matka-aika Tampereen keskustaan on kymmenen minuuttia. Nokialle pääsee kuudessa minuutissa.
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen Tesomalle rakennettavan uuden junaseisakkeen rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa. VR on jo aloittanut lipunmyynnin Tesomalta. Kyytiin pääsee ensimmäistä kertaa 16. elokuuta, kun VR ottaa käyttöön syysaikataulut.

Seisakkeen valmistuttua Tesomalta pääsee junalla Tampereen keskustaan kymmenessä minuutissa ja Nokialle kuudessa minuutissa.

Tesomalla pysähtyvät kaikki M-lähijunat ja Pori–Tampere-välin kaukojunat. Arkipäivisin seisakkeella pysähtyy parhaimmillaan 18 kaukojunaa ja 14 lähijunaa. Viikonloppuisin junia kulkee hieman vähemmän.

Seisakkeeseen kuuluu noin 250 metriä pitkä reunalaituri, jolle on Tesomanraitilta on hissi- ja porrasyhteys. Laiturin länsipäässä Ristimäenkadun varressa on uusi, 12 tunnin liityntäpysäköintialue.

Matkan voi maksaa Nyssen kausilipuilla tai mobiililipuilla. Lipulla on 1,5 tunnin vaihto-oikeus Nyssen busseihin sekä ratikoihin.

Hankkeen kokonaishinta on 4,2 miljoonaa euroa. Kustannukset jaetaan puoliksi valtion ja Tampereen kaupungin kesken.

Uusi seisake monipuolistaa joukkoliikennettä. Se pyrkii myös vahvistamaan Tesoman seutua yleisemminkin. Aseman ympäristöön on jo rakennettu paljon uutta. Tamperen kaupunki on kaavoittanut uudelleen Tesoman seisakkeen läheisyydessä sijaitsevia alueita. Raholaan on kaavailtu uusi asuinalue, jonka väkiluku voi nousta 1 800 asukkaaseen.

Lue myös:

Länsi-Tampereelle nousee 1 800 asukkaan asuinalue – paikka radan varressa, Tesoman tulevan junapysäkin lähellä

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle