Hyppää sisältöön

Satoja siirtolaisia Välimereltä pelastanut alus hakee satamaa

Ranskalainen SOS Mediterranee -avustusjärjestö on pelastanut viime päivinä Välimereltä yli 570 ihmistä. Heidän joukossaan on yli 180 lasta. Järjestön Ocean Viking alus pyytää nyt EU:lta pääsyä satamaan, jossa se voisi laskea mereltä pelastetut ihmiset maihin.

SOS Mediterranee -järjestön Ocean Viking -alus pelasti siirtolaisia veneestä Välimerellä heinäkuun alussa. Kuva: SOSMed / DAPRESS / SplashNews.com / STELLA Pictures / AOP

Välimereltä siirtolaisia pelastanut järjestö hakee Ocean Viking -alukselleen ankkuroitumislupaa johonkin EU-maan satamaan.

Ranskalainen SOS Mediterranee -avustusjärjestö on pelastanut viime päivinä Välimereltä 572 ihmistä. Heidän joukossaan on 183 lasta.

Järjestön mukaan Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia pelastettiin yhteensä kuudessa operaatiossa Maltan ja Libyan alueilla.

Yksittäisistä pelastusoperaatioista isoimmassa hukkumisvaarassa oli yli 360 siirtolaista. Heitä kuljettanut vene uhkasi upota Libyan edustalla sunnuntaina.

Arkistokuva Ocaen Viking -aluksesta. Kuva: Igenito / EPA

Ocean Viking etsii satamaa

Järjestö kertoo, että mitkään merenkulkuviranomaiset eivät ole heitä auttaneet ja vetoaa nyt EU:hun avun saamiseksi.

Siirtolaiset haluttaisiin tuoda rantaan järjestön Ocean Viking -alukselta, jossa he ovat nyt olleet kolmisen päivää.

Järjestön julkilausumassa ei kerrottu, missä alus juuri nyt on, mutta marinettraffic.com (siirryt toiseen palveluun)-sivusto kertoo sen olevan Maltan ja Sisilian välillä.

Ylitysyritykset ovat lisääntyneet

Kesän alusta Välimeren ylitykset ovat lisääntyneet, kun Eurooppaan pyrkivät ihmiset yrittävät käyttää hyväkseen hyvän sään ja tyynemmän meren, mutta merellä kadonneiden määrä on myös noussut.

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n laskelmien (siirryt toiseen palveluun) mukaan tänä vuonna ainakin 898 siirtolaista on kuollut yrittäessään päästä Pohjois-Afrikasta Eurooppaan. Viime vuonna järjestö kirjasi 389 kuolemaa Välimerellä.

Suosittelemme sinulle