Hyppää sisältöön

Oulun matkailuneuvojat hyppäsivät pop up -konttipyörän selkään – palvelu lähti sinne, missä turistitkin liikkuvat

Matkailuneuvojien Jenni Honkasen ja Jussi Pakosen kesäpesti on alkanut vilkkaasti, sillä matkailijoita näkyy Oulun katukuvassa yhä enemmän.

Matkailuneuvojat Jenni Honkanen ja Jussi Pakonen kiertävät konttipyörällä kesän ajan Oulun keskustassa. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle
Päivi Seeskorpi

Oulun matkailuneuvonta liikkuu tänä kesänä pyörien päällä.

Matkailuneuvojat ovat saaneet nyt ensimmäistä kertaa käyttöönsä pop up -konttipyörän, jolla he liikkuvat turisteja mutta myös paikallisia palvellen. Vihreäpaitaiset neuvojat voi tavoittaa joko Nallikarista tai kaupungin ydinkeskustan alueelta.

Matkailuneuvojina työskentelevät Jenni Honkanen ja Jussi Pakonen. Heiltä saa reittiohjeita ja vinkkejä Oulun ja lähialueiden vierailukohteista. Kontista matkailija voi halutessaan napata mukaansa kesävinkkikartan.

– Hyvin on kesä alkanut. Matkailijat ovat alkaneet kivasti löytää tänne Ouluun, ja olemme päässeet tositoimin neuvomaan vaikka reittiä Nallikariin ja lähimaastoon, Jenni Honkanen iloitsee.

Jussi Pakosen mukaan sähköavusteinen, erikoisen näköinen pyörä on herättänyt kiinnostusta ja osaltaan houkuttanut ihmisiä juttelemaan.

Oulun matkailuneuvonta muutti viime syksynä Hallituskadulle, rautatieaseman kupeeseen – hieman etäämmälle ydinkeskustasta. Matkailupalvelupäällikkö Anna Meriruoho BusinessOulusta kertoo, että tämä oli yksi syy siihen, miksi konttipyörä otettiin käyttöön.

– Haluttiin jalkautua lähemmäksi asiakkaita ja palvella heitä ympäristöystävällisellä ja kestävällä tavalla liikkuvalla pyörällä. Konttipyörä on lisäksi hyvä keino tuoda esiin sitä, kuinka pyöräily-ystävällinen kaupunki Oulu onkaan, hän sanoo.

Matkailuneuvojat liikkuvat pop up -konttipyörällä maanantaista lauantaihin elokuun puolivälin tienoille.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle