Hyppää sisältöön

Kuopio viides vuokranantajien rankingissa

Kuopio sijoittui viidenneksi 27 kaupungin joukossa Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa. Keskisuurten yliopistokaupunkien rankingissa Kuopio oli sen sijaan asuntosijoittajien houkuttelevin kohde.

Myytävänä oleva yksiö.
Vuokrantajat listaa rankingissaan asuntosijoittajan näkökulmasta houkuttelevimpia kaupunkeja.  Kuva: Petteri Bülow / Yle
Tatu Kuukkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopio on sijoittunut viidenneksi 27 kaupungin joukossa Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa. Vuokrantajat listaa rankingissaan asuntosijoittajan näkökulmasta houkuttelevimpia kaupunkeja.

Vertailussa Kuopion edelle sijoittuivat vain Tampere, Turku, Vantaa ja Helsinki. Keskisuurten yliopistokaupunkien joukossa Kuopio sen sijaan sijoittui ykköseksi, eli oli asuntosijoittajien houkuttelevin kohde.

– Yksiöiden vuokrat ovat Kuopiossa nousseet vuodentakaisesta lähes samalla vauhdilla kuin suurissa kaupungeissa, mutta kaksioissa ja suuremmissa asunnoissa vuokrakehitys on ollut aavistuksen negatiivista, Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen toteaa tiedotteessa.

Viime vuosien voimakas vuokra-asuntojen tarjonnan kasvu on hidastanut vuokrakehitystä kasvukeskuksissa ja kääntänyt vuokrat jopa pieneen laskuun monessa keskisuuressa kaupungissa.

Kuopiossa vuokrat kuitenkin ovat nousseet hieman. Kuopiossa vapaarahoitteiset vuokrat nousivat tammi-maaliskuussa 0,2 prosenttia vuodentakaisesta, kun vuosi sitten vastaava vuokrien vuosimuutos oli 0,7 prosenttia.

Vuokramarkkinoilla odotetaan asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Vuokranantajien ranking perustuu Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) laskemiin kaupunkikohtaisiin ennusteisiin asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä, asuntojen markkinointiaikoihin Vuokraovi.com-sivustolla sekä alueellisiin kehitystekijöihin, kuten esimerkiksi Tilastokeskuksen väestöennusteeseen ja Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometrin kaupunkikohtaisiin kehitysnäkymiin.

Suosittelemme sinulle