Hyppää sisältöön

Turun hovioikeus kovensi Someron naissurman tuomiota – entiselle miesystävälle elinkautinen vankeusrangaistus

Hovioikeus katsoi, että teko oli tehty suunnitelmallisesti taloudellisen hyödyn saamiseksi ja siten vakaasta harkinnasta. Teko oli hovioikeuden arvion mukaan myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. 

Åbo hovrätt
Hovioikeus oli ratkaisussaan eri linjoilla kuin Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Arkistokuva. Kuva: Yle / Peter Karlberg
Hannu Vähämäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun hovioikeus katsoi 26-vuotiaan somerolaismiehen syyllistyneen entisen naisystävänsä murhaan. Mies tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus oli ratkaisusssaan eri linjoilla kuin Varsinais-Suomen käräjäoikeus, jonka mukaan kyse oli murhan sijaan törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi mies tuomittiin törkeästä petoksen yrityksestä, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Mies sai käräjäoikeudessa vajaan kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Syyttäjät ja omaiset valittivat käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen ja vaativat tekijälle rangaistusta ensisijaisesti murhasta ja toissijaisesti taposta.

Motiivina taloudelliset vaikeudet

Hovioikeus katsoi ratkaisussaan, että teko oli tehty suunnitelmallisesti taloudellisen hyödyn saamiseksi ja siten vakaasta harkinnasta. Teko oli hovioikeuden arvion mukaan myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Taloudellisissa vaikeuksissa ollut mies oli houkutellut 21-vuotiaan entisen seurustelukumppaninsa kesäkuussa 2019 yöaikaan syrjäiselle metsäalueelle Somerolla, jossa hän oli tappanut tämän.

Mies oli saanut haltuunsa naisen matkapuhelimen, verkkopankkitunnukset sekä pankkikortin. Sen jälkeen hän oli uhrin tietoja hyväksikäyttämällä tehnyt lainahakemuksia ainakin 57 400 euron edestä. Naisen tilille oli maksettu 2 500 euron laina, jonka tekijä oli seuraavana aamuna yrittänyt nostaa pankkiautomaatilla käteisenä.

Mies oli hävittänyt ruumiin tuntemattomaksi jääneellä tavalla.

Hovioikeus määräsi miehen heti vangittavaksi. Lisäksi hovioikeus korotti kärsimyskorvauksia.

Lue lisää:

Turun hovioikeus käsittelee somerolaisnaisen henkirikosta – syyttäjä vaatii tuomiota murhasta

Käräjäoikeus tulkitsi Someron henkirikoksen törkeäksi kuolemantuottamukseksi – teon suunnitelmallisuudesta ei saatu riittävää näyttöä

Syyttäjä vaatii somerolaisnaisen murhasta ehdotonta vankeusrangaistusta

Kadonneen somerolaisnaisen murhajuttu käräjille toukokuussa

Suosittelemme sinulle