Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Tanskan maalivahdilta jäätävä kuitti englantilaistoimittajan kysymykseen – katso, miten Schmeichel varasti show'n EM-välierän lehdistötilaisuudessa

Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel oli humoristisella päällä tiistaisessa tiedotustilaisuudessa. Hän kiusoitteli brittitoimittajaa "jalkapallon kotiin tulemisesta", ja muistutti, että Englanti ei ole koskaan voittanut EM-kultaa.

Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel irvaili Englannille
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanska kohtaa tänään Englannin jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailuiden välierässä. Ottelu on katsottavissa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Lähetys alkaa kello 21.00.

Tiistaisessa tiedotustilaisuudessa Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel oli hyvällä tuulella. Luottavaisella mielellä välieräotteluun Englantia vastaan lähtevä maalivahti uskoo joukkueeseensa, eikä ole lainkaan huolissaan vastustajasta.

Brittitoimittaja kysyi Schmeichelilta ja keskikenttäpelaaja Pierre-Emile Højbergiltä, mitä heille merkitsisi jalkapallon kotiin tulemisen pysäyttäminen. Tällä viitattiin englantilaisten "It's coming home" -lauluun.

– Onko se koskaan ollut kotona? Ette ole taineet koskaan voittaa turnausta, Schmeichel irvaili.

– Vuonna 1966 voitimme, toimittaja sanoi.

– Eikös se ollut maailmanmestaruusturnaus? Schmeichel muistutti.

Kun toimittaja täsmensi kysymystään koskemaan arvoturnauksia, Schmeicel vastasi luottavaisesti.

– Rehellisesti sanottuna en ole lainkaan miettinyt, miltä Englannin pysäyttäminen tuntuisi. Olen vain ajatellut, mitä hyötyä voitosta olisi Tanskalle. Englannin joukkue ei merkitse minulle mitään.

– Tärkeintä on se ilo, jonka voimme antaa 5,5 miljoonan asukkaan maallemme.

Yleisesti ottaen Englantia pidetään ennakkosuosikkina illan välierään. Englanti on pelannut turnauksen ilman tappioita maalierolla 8–0. Alta voit katsoa Englannin ja Tanskan tilastovertailun.

Tanska sijoittui EM-kisojen alkulohkossa toiseksi. Sen jälkeen joukkue rökitti Walesin neljännesvälierässä maalein 4–0. Puolivälierissä kaatui Tshekki maalein 2–1.

Nyt vastaan asettuu nollapeleillä turnauksessa edennyt Englanti. Tanska on tehnyt turnauksessa 11 maalia ja päästänyt viisi. Englanti taasen on viimeistellyt kahdeksan maalia.

Illan välieräottelussa selviää, jatkaako "jalkapallo matkaa kotiin" vai eteneekö Tanska toista kertaa historiansa aikana EM-finaaliin.

Lue myös:

Tanskan mestaruutta vuonna 1992 varjosti karmea tragedia – Christian Eriksenille pelaavan joukkueen tarinassa on hämmästyttäviä yhtymäkohtia

"It's coming home" raikuu jälleen – vaan mistä lausahduksessa on kyse? Englannin tie EM-finaaliin ei ole koskaan ollut yhtä selvä

Englannin suurin tähti muutti isänsä murhan jälkeen Jamaikalta Lontooseen – Raheem Sterling kritisoi mediaa rasismista ja edistää tasa-arvoa

Katso mahtavan näytelmän ratkaisuhetket! Italia eteni EM-finaaliin rangaistuspotkuilla, paljon parjatulle espanjalaiselle katkera epäonnistuminen

Huomasitko nämä? Upea älynväläys avasi Italialle tien EM-finaaliin, Espanjan kollegan hätäily hämmästytti: "Meni ihan vihkoon"

Englanti erottuu räikeästi muista jalkapallon EM-välieräjoukkueista – jopa turnauksen suurimmat flopit ovat edellä yhdessä tilastossa

Suosittelemme