Hyppää sisältöön

"Aika raukkamaista" – Uefa tutkii tilannetta, jossa Tanskan maalivahtia häirittiin juuri ennen EM-finaalipaikan ratkaissutta rangaistuspotkua

Kasper Schmeichelia häiritiin laservalolla juuri ennen kuin Harry Kane laukoi Englannille rangaistuspotkua Lontoossa. Englantia syytetään myös häiriköinnistä Tanskan kansallislaulun aikana.

Schmeichelia häirittiin rangaistuspotkun aikana
Schmeichelia häirittiin rangaistuspotkun aikana

Tanskan maalivahti Kasper Schmeichelia häirittiin laservalolla juuri ennen EM-finaalipaikan ratkaissutta rangaistuspotkua Englantia vastaan. Englannin kotikentällä Lontoossa Wembleyn stadionilla pelattu välierä ratkesi Harry Kanen laukomaan rangaistuspotkuun. Schmeichel kykeni häirinnästä huolimatta torjumaan Kanen rangaistuspotkun, mutta ei pystynyt enää vastaamaan paluupalloon.

Englanti eteni Harry Kanen rangaistuspotkua seuranneella maalilla EM-finaaliin lukemin 2–1.

– Aika raukkamaista, Ylen asiantuntija Antti Pohja tylytti.

Videokuvista päätelleen Schmeichel pystyi kuitenkin keskittymään rangaistuspotkuun.

– Onneksi Schmeichel sai tehtyä torjunnan, toinen asiantuntija Jani Honkavaara sanoi.

– En tiedä, pitäisikö tuon olla enää nykypäivänä mahdollista. Mutta kaikenlaista saa kuljetettua. Jos saa avainnipun stadionille, ei tarvitse olla kuin joku opettajan laserkynä.

Uefa tutkii kannattajien käytöstä

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti torstaina aloittavansa kurinpitotutkinnan Englannin kannattajien käytöstä laservalo-episodin takia.

Sen lisäksi Englantia syytetään myös "häiriön" aiheuttamisesta Tanskan kansallislaulun aikana. Englantilaisfanit buuasivat ja räjäyttelivät ilotulitteita, BBC kertoi (siirryt toiseen palveluun) torstaina. Tapaukset käsitellään Uefan valvonta-, etiikka- ja kurinpitolautakunnassa (CEDB).

Lautakunnan päätöksen mukaisesti Englannin jalkapalloliitto voi saada sakkoja kannattajien käytöksestä.

Rangaistuspotkutuomio herätti ylipäätänsä paljon huomiota, sillä moni tulkitsi Englannin Raheem Sterlingin kaatuneen kevyesti.

Englanti kohtaa sunnuntaina EM-finaalissa Italian kello 22.00. Ottelua voi seurata suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa. Tanska aloitti EM-kisat kahdella tappiolla Suomea ja Belgiaa vastaan, mutta nousi sen jälkeen yhdeksi kisojen sensaatiojoukkueista.

Lue lisää:

Katso kyseenalainen ratkaisu! Näin Englanti meni EM-finaaliin ja Harry Kane murskasi tanskalaisten unelmat – "Moni olisi jättänyt viheltämättä"

Mitä draamaa! Englanti kuohuttavan tuomion jälkeen EM-finaaliin, Tanska pettyi – Yle seurasi hurjaa jalkapallonäytelmää hetki hetkeltä

Suosittelemme sinulle