Hyppää sisältöön

Kentällä oli kaksi palloa, kun EM-välierän kohutuomio annettiin – Tanskan päävalmentajan huudot kaikuivat kuuroille korville: "Katkera tapa hävitä"

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand pettyi tuomareihin EM-välierässä. Hän piti itse rangaistuspotkua kevyenä ja harmistui myös siitä, ettei peliä vihelletty poikki jo aiemmin.

Kasper Hjulmand ei sulattanut rangaistuspotkutuomiota. Kuva: Vincent Mignott/DeFodi Images
Jussi Vainikka

Tanskan matka EM-kisoissa hakee arvokisahistoriassa vertaistaan. Turnauksen avanneen Suomi-ottelun traumaattisten tapahtumien jälkeen Tanska pelasi itsensä välieriin tavalla, jota jokainen jalkapallon ystävä osaa arvostaa.

Kun loppuvihellys soi Lontoon Wembleyllä ja Tanskan unelma finaalipaikasta murskaantui, pettymys valtasi jalkapallohuumassa eläneet tanskalaiset. Yksi turnauksen komeetoista, laitapuolustaja Joakim Maehle, murtui kyyneliin.

Jossiteltavaakin jäi: Englannin voittomaaliin johtanut rangaistuspotkutilanne oli vähintäänkin kyseenalainen.

– Olemme todella pettyneitä. Minun on todella vaikea puhua, koska haluan laittaa kaiken tapahtuneen perspektiiviin ja kertoa sitten, miltä minusta tuntuu. Olimme niin lähellä, ja kaikki ratkesi näin, päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi rangaistuspotkutuomioon viitaten.

Hjulmand huomautti myös toisesta asiasta kohutilanteeseen liittyen. Tuomari Danny Makkelie ei huomannut, että kentällä oli pitkään kaksi palloa. Hjulmandin mielestä peli olisi pitänyt viheltää poikki.

– Viisi sekuntia ennen rangaistuspotkutilannetta Raheem Sterling juoksi toisen pallon ohi. Yritin huutaa neljännelle erotuomarille, että kentällä on toinen pallo. Tämä on katkera tapa hävitä, Hjulmand kertoi BT-lehden mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Tältä videolta näet, kuinka kaksi palloa oli kentällä ennen Raheem Sterlingin hankkimaa rangaistuspotkua

Jalkapallon säännöistä päättävän kansainvälisen elimen Ifabin (siirryt toiseen palveluun) sääntökirjan mukaan peli on pysäytettävä vain, jos toinen pallo vaikuttaa pelin kulkuun.

Tanskan maalin vapaapotkusta tehnyt Mikkel Damsgaard kertoi, että pukukopissa oli ottelun jälkeen hiljaista. Ainoastaan maalivahti Kasper Schmeichel piti lyhyen puheenvuoron.

Suomea vastaan rangaistuspotkussa epäonnistunut Pierre-Emile Höjbjerg ei jaksanut ottelun jälkeen suuremmin spekuloida välierän puhutuimmalla tilanteella.

– En usko, että se oli rangaistuspotkun arvoinen tilanne. Ehkä tuomareiden pitäisi tulla itse kameran ja mikrofonin eteen kertomaan, mitä he ajattelevat. Kokonaisuudessaan tuomareiden taso on ollut hyvä, joten en valita, Höjbjerg sanoi BT:n mukaan.

Pettymyksen tunteista huolimatta päävalmentaja Hjulmand tunsi heti ottelun jälkeen myös ylpeyttä, ja syystäkin. Hän käänsi katseet jo ensi vuoteen ja seuraavaan arvoturnaukseen.

– Voimme tehdä tämän uudestaan. Meistä tulee vielä parempia. Kun tapaamme vastustajamme uudelleen, hampaamme on teroitettu. Uskon tähän joukkueeseen kuin hullu, Hjulmand sanoi.

Lue myös:

Katso kyseenalainen ratkaisu! Näin Englanti meni EM-finaaliin ja Harry Kane murskasi tanskalaisten unelmat – "Moni olisi jättänyt viheltämättä"

"Aika raukkamaista" – Uefa tutkii tilannetta, jossa Tanskan maalivahtia häirittiin juuri ennen EM-finaalipaikan ratkaissutta rangaistuspotkua

Mitä draamaa! Englanti kuohuttavan tuomion jälkeen EM-finaaliin, Tanska pettyi – Yle seurasi hurjaa jalkapallonäytelmää hetki hetkeltä

Kommentti: Italian kapteenin härski elehdintä ei ollut sattumaa – usein kuultu väite on täyttä hölynpölyä ja tärkeän työn aliarviointia

Suosittelemme sinulle