Hyppää sisältöön

Koronatartunnat lisääntyvät vauhdilla Espanjassa, Portugalissa ja Kyproksella – Suomessa on poikkeuksellisen pienet kuolinluvut

Kesä ei tuonut Eurooppaan toivottua helpotusta koronaviruksesta. Pahimmilla alueilla tartuntatapaukset ovat jopa tuplaantuneet viikossa. Vain neljä eurooppalaista maata täyttää Suomen vaatimukset vapaasta matkustamisesta.

Lissabonissa seurattiin Portugalin jalkapallo-ottelua Unkaria vastaan 15.6.2021. Kuva: Imago Sport

Suositut lomakohteet Espanja, Portugali ja Kypros ovat isoissa vaikeuksissa nopeasti leviävien koronatartuntojen takia.

Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskuksen ECDC:n tuorein tilasto (siirryt toiseen palveluun) osoittaa, että tartuntojen määrä esimerkiksi Kyproksella on yli 2,5-kertainen viime viikkoon verrattuna.

Kyproksella niin sanottu ilmaantuvuusluku on 493.13 tapausta sataatuhatta ihmistä kohden kahdessa viikossa.

Toiseksi huonoin tilanne on Portugalissa (240.53), ja heti sen perään tulee naapurimaa Espanja (215.12).

Romaniassa vähiten tartuntoja mutta eniten kuolleita

Kaikkein vähiten korona näyttää tilastojen valossa leviävän tällä hetkellä Romaniassa (3.61).

Myös Puola, Unkari ja Islanti alittavat Suomen kriteerit – näistä maista saa matkustaa vapaasti Suomeen ilman erillisiä testituloksia.

Suomi pitää eurooppalaisittain tiukkaa maahantulolinjaa. Vapaa matkustus tänne on sallittu vain maista, joissa ilmaantuvuusluku on alle kymmenen. Juuri nyt näitä maita ei siis ole neljää enempää.

Klikkaamalla alla olevaa karttaa näet eri maiden ilmaantumisluvut.

Suomi sen sijaan pitää kärkeä alhaisissa kuolinluvuissa, lukuun ottamatta neljää pikkuvaltiota Luxemburg, Malta, Islanti ja Lichtenstein.

Kuluneen kahden viikon aikana Suomessa on menehtynyt koronan aiheuttamiin sairauksiin 0,36 ihmistä sataatuhatta asukasta kohden.

ECDC:n tilastollisiin erikoisuuksiin kuuluu, että koronan kaikkein alhaisimmasta ilmaantuvuusluvusta huolimatta Romaniassa on samaan aikaan ylivoimaisesti korkein kuolleisuusluku (81.85).

Lue lisää:

Maahantulo Suomeen ei helpotukaan vielä – sisärajavalvontaa jatketaan kahdella viikolla

Uusimmat uutiset koronaviruksesta

Suosittelemme sinulle