Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

DBTL:n ja Kesärauhan järjestelyt jatkuvat koronarajoitusten kiristymisestä huolimatta – Henri Kulmala: "Jokainen ottaa itsestään vastuun"

Aluehallintovirasto antaa pian päätöksen kokoontumisrajoitusten kiristymisestä Turussa ja muutamissa lähikunnissa. Festivaalijärjestäjät osasivat odottaa asiaa, eikä se vaikuta järjestelyihin.

Fullt med folk i solskenet på musikfestivalen Down By The Laituri 2019 vid Åbo domkyrka.
DBTL järjestettiin vuonna 2019 ensimmäistä kertaa Tuomiokirkon edustalla. Kuva: Linus Hoffman/Yle
Paula Collin
Avaa Yle-sovelluksessa

Turussa järjestettävien DBTL- ja Kesärauha-festivaalien järjestelyt jatkuvat koronarajoitusten kiristymisestä huolimatta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri päätti tänään, että maakunta siirtyy kiihtymisvaiheeseen. Aluehallintovirasto on pian antamassa virallisen päätöksen kokoontumisrajoituksista.

Käytännössä päätös tulee tarkoittamaan ulkotiloissa sitä, että yli 50 hengen tapahtumissa lähikontaktien välttämisen on oltava mahdollista.

DBTL:n tapahtumanjärjestäjä Henri Kulmala sanoo, että rajoitusten kiristyminen oli odotettavissa.

– Hyvää on se, että festivaaleihin ei tule oikeastaan muutoksia. Terveenä tullaan tapahtumiin ja hoidetaan käsihygienia ja pidetään huolta turvaväleistä. Toivotaan tietysti, että rajoitukset tästä vielä lievenevät, Kulmala sanoo.

DBTL järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kulmala kertoo, että festivaalialueella huolehditaan hygieniasta korostetusti. Alueella on vesivessat, käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä. Lisäksi turvaväleistä ja hygieniasta informoidaan yleisöä.

– Tietysti tilanne varmaan menee siihen, että jokainen ihminen ottaa itsestään vastuun ja käyttäydytään siivosti. On ehkä nyt jo hankalaa ja väärin, että yhteiskunta alkaa rajoittaa ihmisten toimintaa liikaa.

Laajempi alue mahdollistaa hyvät turvavälit Kesärauhassa

Myös elokuun alussa järjestettävän Kesärauha-festivaalin työt ovat täydessä vauhdissa. Festivaali piti alun perin järjestää kesäkuussa, mutta ajankohtaa päätettiin huhtikuussa siirtää. Samaan aikaan tapahtumapaikka vaihtui kolme kertaa väljemmäksi.

– Steppi kiihtymisvaiheeseen ei radikaalisti muuta järjestelyjä, koska asiaan osattiin varautua. Yleisön on mahdollista pitää isot turvavälit ja asiaan kiinnitetään koko ajan huomiota, kertoo Kesärauhan taiteellinen johtaja Pietu Sepponen.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen ei siis ainakaan toistaiseksi aiheuta suuria muutoksia tai lisäkuluja. Tapahtuman kahden ensimmäisen päivän liput on myyty loppuun, joten taloudellinen puoli on myös sen osalta turvattu, Sepponen kertoo.

Lue myös:

Koko Varsinais-Suomi on nyt koronan kiihtymisvaiheessa – rajoituksia halutaan tehdä kuitenkin mahdollisimman vähän

Turun DBTL valmistautuu 10 000 päivittäiseen festivaalivieraaseen

Musiikkifestivaali Kesärauha siirtyy kesäkuulta elokuulle, myös tapahtumapaikka vaihtuu

Suosittelemme