Hyppää sisältöön

Tuomo Prättälä saa Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon: "Näkemyksellinen ja arvostettu"

Vuoden nousevana kykynä Pori Jazz palkitsee trumpetisti Tomi Nikun. Pori Jazz ei viime kesänä jakanut vuosittaisia palkintojaan, koska festivaalia ei pystytty järjestämään. 

Tuomo Prättälä muusikko
Tuomo Prättälä. Kuva vuodelta 2016. Kuva: Outi Kuitunen / YLE
Lore Korpelainen

Tuomo Prättälä on valittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saajaksi. Monipuolisena muusikkona tunnettu Prättälä on luonut pitkän uran soul-artistina, joka tunnetaan artistinimellä “Tuomo”.

– Soolouransa ohella Prättälä on näkemyksellinen ja arvostettu kosketinsoittaja, laulaja sekä säveltäjä, todetaan Pori Jazzin tiedotteessa.

Jazzpianistina 42-vuotias Prättälä on soittanut muun muassa Ilmiliekki Quartetin sekä Verneri Pohjolan Quartetin riveissä.

Vuoden nousevana kykynä Pori Jazz palkitsee trumpetisti Tomi Nikun. 30-vuotias Nikku on tullut tunnetuksi muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran jäsenenä.

Molemmat palkittavat muusikot esiintyvät ensi viikon Pori Jazz soi taas -tapahtumassa.

Pori Jazz ei viime kesänä jakanut vuosittaisia palkintojaan, koska festivaalia ei pystytty järjestämään ollenkaan.

Ted Curson -palkinto on tunnustus, jonka Pori Jazz on viime vuosina jakanut isossa roolissa festivaalilla esiintyneille taiteilijoille. Tunnustuksen lisäksi Pori Jazz antaa muusikolle rahallista tukea.

Lue lisää:

Pauli Lyytiselle Pori Jazzin Ted Curson -palkinto – "Yksi suomalaisen jazzin kuumia nimiä"

Pori Jazz jakoi uusia palkintoja – Kalima ja Myrskog saivat kunnian olla ensimmäisiä

Suosittelemme sinulle