Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hämeenlinna ja Riihimäki jäivät jalkoihin asuntosijoituskaupunkien vertailussa

Pellervon taloustutkimus selvitti Suomen Vuokranantajien tilauksesta kaikkiaan 27 kaupungin asuntosijoittamisen näkymät. Tämän hetken vuokratuotto Riihimäellä ja Hämeenlinnassa on kohtuullinen, mutta tulevaisuuden näkymät heikot.

Hämeenlinnan tori.
Hämeenlinna sijoittui 27 kaupungin vertailussa sijalle 23. Kuva: Dani Branthin / Yle
Petri Lassheikki
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeenlinna ja Riihimäki eivät pärjää asuntosijoittamisen houkuttelevuudessa. Tämä käy ilmi Suomen Vuokranantajien tilaamasta kaupunkikohtaisesta tuottoennusteesta.

Pellervon taloustutkimus selvitti kaikkiaan 27 kaupungin asuntosijoittamisen näkymät. Riihimäki sijoittui vertailussa sijalle 22 ja Hämeenlinna pykälän alemmas sijalle 23. Kaupunkien heikkoa sijoitusta selittävät erityisesti arviot vuokratuoton ja asunnon arvon kehityksestä.

Sen sijaan tämän hetken vuokratuotolla arvioituna Riihimäki ja Hämeenlinna sijoittuvat kymmenen parhaimman joukkoon.

Vuokranantajat kertovat tiedotteessaan, että tutkimuksessa ennustetaan kaupungeittain ja huoneistotyypeittäin vuokratuoton ja asuntojen arvon keskimääräistä vuosikehitystä vuosina 2021–2023.

Ennusteen mukaan asuntosijoittamisen parhaat näkymät ovat suurissa kaupungeissa.

Kaupunkirankingin perusteella asuntosijoittajan näkökulmasta houkuttelevin kaupunki on Tampere. Kakkossijan vei Turku ja kolmossijan Vantaa. Kaikki kuusi Suomen suurinta kaupunkia olivat kahdeksan parhaan joukossa. Keskisuurista kaupungeista parhaiten pärjäsivät Kuopio ja Rovaniemi.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme