Hyppää sisältöön

Wanaja Festivaali käynnistyy erityisjärjestelyin – yleisömäärä puoliksi ja ikärajaksi K18

Hämeenlinnassa järjestettävän festarin yleisömäärä on tänä vuonna karsittu puoleen normaalista. Tästä huolimatta tapahtuma-alue on pysynyt edellisten vuosien mitoissa, mikä tuo väljyyttä alueelle. Viime vuonna tapahtuma peruttiin koronan vuoksi kokonaan.

Wanaja-festivaalia rakennetaan Hämeenlinnan Linnanpuistossa.
Yleisömäärän karsimisen lisäksi tapahtumajärjestäjät ovat lisänneet alueen väljyyttä yhden esiintymislavan taktiikalla. Kuva: Dani Branthin / Yle
Petri Lassheikki

Yksi tämän kesän harvoista suurista yleisötapahtumista, Wanaja Festival käynnistyy perjantaina Hämeenlinnan Linnanpuistossa.

Viime vuonna tapahtuma peruttiin koronan vuoksi kokonaan. Täpärälle festivaalien järjestäminen meni tänäkin vuonna, mutta lopulta tapahtuma päätettiin järjestää. Festivaalien turvallisuuden eteen on tehty paljon erityisjärjestelyjä, kertoo Nelonen Media Liven tuotantopäällikkö Jonna Myllykangas. Yleisökapasiteetti on rajoitettu puoleen normaalista.

– Normaalisti tänne mahtuu 10 000 ihmistä. Nyt otamme sisään 5 000 asiakasta molempina päivinä. Sen lisäksi meillä on kahden lavan sijaan vain yksi lava.

Yleisömäärän karsimisesta huolimatta tapahtuma-alue on pysynyt edellisvuosien mitoissa, mikä tuo väljyyttä alueelle. Myllykangas kertoo, että myös anniskelu- ja ruokamyyntipisteet on sijoitettu väljemmin. Tänä vuonna alueelle pääsevät vain täysi-ikäiset, mikä sekin Myllykankaan mukaan vähentää tungosta ja sumppuuntumista.

Myös terveysturvallisuuteen on panostettu. Alueella on käsienpesu- ja desinfiointipisteitä runsaasti. Myllykangas suosittelee festareille tulevia lukemaan tapahtuman nettisivuilta terveysturvallisuusohjeet ajatuksella läpi ja noudattamaan niitä.

– Me suosittelemme käyttämään maskeja aina, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Perjantaina festareilla esiintyvät Erin, J. Karjalainen, BEHM ja Lauri Tähkä. Lauantaina soittavat Vesterinen Yhtyeineen, Samuli Putro, Elastinen ja Kaija K. Festivaalit päättää lauantain myöhäisillassa Apulanta.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle