Hyppää sisältöön

"Kaikilla oli korona ja puudutti pelata koko ajan samoja joukkueita vastaan" – Kaapo Kakko odottaa tulevalta kaudelta lisää vastuuta ja pisteitä

NHL-kiekkoilija Kaapo Kakko on tyytyväinen oman pelinsä parantumiseen, vaikka korona teki NHL-kaudesta todella erikoisen. Kakko itsekin sairasti koronan, mutta kertoo sen olleen yleistä kiekkoilijoiden parissa.

Kaapo Kakko toivoo lisää vastuuta ja pisteitä
Kaapo Kakko toivoo lisää vastuuta ja pisteitä

TURKU NHL-kiekkoilija Kaapo Kakko elää normaalia kiekkoilijan kesää Turussa. Tulevien kuukausien aikana ehtii vään lomailla, mutta samalla käynnissä on valmistautuminen tulevaan kauteen.

– Käyn arkipäivisin harjoittelemassa salissa, juoksen vähän ja muutaman viikon päästä alkavat jääharjoitukset. Jotkut ovat jo olleet jäällä, mutta minun kiekkokamani eivät vielä ole saapuneet. Kuuvuoren portaat ovat ohjelmassa perjantaisin. Sitä ei voi välttää, kertoo Kakko.

Kausi New York Rangersissa oli raskas koronapandemian vuoksi. Kakko kertoo itsekin sairastaneensa koronan.

– Kaikilla oli korona ja puudutti pelata koko ajan samoja joukkueita vastaan, kertoo Kakko.

NHL-joukkueiden arkeen vaikuttivat myös pelaajien ja joukkueiden joutuminen karanteeniin aina välillä.

"Pystyin parantamaan peliäni"

TPS-kasvatti Kaapo Kakolta on odotettu luonnollisesti paljon. Sen verran kuumaa oli Kakon pelaaminen Suomessa. Päättyneellä kaudella Kakko kirjasi tehot 9+8 eli 17 pistettä. Lisääkin oli toiveissa, mutta Kakko on tyytyväinen kauteensa.

– Totta kai pisteitä haluaisi enemmän. Kun pelasin Suomessa, silloin homma toimi. Nyt on muutama kausi ollut vähän hiljaisempaa. Olen tyytyväinen viime kauteen. Pystyin parantamaan peliäni.

Joukkueessa aloittaa ensi kaudella uusi valmentaja Gerard Gallant. Kakko toivoo, että hän vie joukkueen pudotuspeleihin.

– Meillä on hyvä nippu pelaajia. Itse ajattelen, että pisteitäkin alkaa tulla ja lähden ottamaan vastuuta ylemmistä ketjuista, kertoo Kakko.

Kakko saa olla rauhassa Turun katukuvassa

Ennen NHL-kausia Kaapo Kakko oli kaikkien huulilla ja media pyöritys oli kovaa. Nuorukainen tuli tutuksi. Kakko kertoo saavansa liikkua aika rauhassa kesälomallaan.

– Aika vähän kukaan tulee suoraan sanomaan mitään. Joku tunnistaa kyllä. Sen huomaa siitä, että he sanovat jotain kaverilleen, kun menen ohi.

Mansikanmyyjät alkavatkin supista, kun otamme kuvituskuvaa torilla. Eli näin se menee. Kesäisellä torilla voit tavata NHL-tähden.

Lue lisää:

Kommentti: Kaapo Kakko kauden kehittynein suomalaispelaaja – malttia odotuksiin tarvitaan jatkossakin

Superlupaus Kakko teki kaksi maalia, mutta muuten on ollut hiljaista – suomalaisvalmentajat kertovat missä mennään: "Puljujärvi hyvä esimerkki"

Suosittelemme sinulle