Hyppää sisältöön

Virolahdella liikkuu nyt kaksi karhua, jotka kaatavat roskiksia – helle estää koiria auttamasta karkotuksessa

Virolahdella on tehty havaintoja kahdesta eri karhusta, joista on tehty karkotusmääräys. Koirat eivät helteen vuoksi voi osallistua karkotukseen, mutta karhuja voi yrittää pelästyttää pois kovalla metelillä.

Karhu tiellä Myllykoskella
Viime vuonna karhu jolkotteli Myllykoskella. Arkistokuva. Kuva: Mikko Ahlqvist
Jasmina Kauta
Avaa Yle-sovelluksessa

Virolahdella on heinäkuun alusta asti tehty havaintoja kahdesta karhusta. Karhut liikkuvat erillään eri puolilla Virolahtea, kertoo ylikomisario Jukka Lankinen Kaakkois-Suomen poliisista.

Karhut ovat Lankisen mukaan pienikokoisia keppostelijoita. Ne ovat kaataneet roskiksia useissa eri paikoissa. Lankisella onkin virolahtelaisille terveisiä.

– Karhun ruuaksi kelpaavaa ruokaa ei kannata laittaa roskakoriin. Se ruoan tuoksu houkuttelee karhut paikalle. Nyt ei kannata jättää esimerkiksi mökin roska-astiaan ruokaa, Lankinen neuvoo.

Koirat eivät kestä kuumaa karkotustehtävää

Poliisi on antanut karhuille karkotusmääräyksen. Kymen Sanomat kertoi tänään, että koiranomistajat ovat nyt varovaisia, koska koirat voivat saada kuumalla kelillä helposti lämpöhalvauksen.

Lankinen kertoo, että koirien sijaan karkotukseen voidaan käyttää myös esimerkiksi erilaisia äänitehosteita.

– Karhuja voi kokeilla karkottaa esimerkiksi ampumalla ilmaan. Kaikenlaisia voimakkaita ääniä voi käyttää, mitä metsästäjillä nyt sattuukaan mukana olemaan.

Karkotusmääräys on voimassa 17. heinäkuuta asti. Poliisi vastaa siitä, kuka karkotusta suorittaa fyysisesti. Karkotukseen voivat osallistua esimerkiksi poliisit ja riistanhoitoyhdistys.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle