Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hurjia videoita julki EM-finaalin näyttämöltä Lontoosta! Brittitoimittajalta kova vuodatus: "Lapset ovat peloissaan"

Fanit ovat hyppineet aitojen yli ja yrittäneet päästä Wembleylle. Uefan mukaan fanit eivät ole kuitenkaan päässeet stadionin sisälle.

Wembley EM-finaali, fanit
Wembleylle on tulossa sunnuntai-iltana 65 000 katsojaa. Kuva: 2021 Getty Images
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Joukko jalkapallofaneja on rynnännyt turvaporttien läpi jalkapallon EM-kisojen näyttämölle Lontoossa.

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin lukuisia hurjia videoita tilanteesta. Yhdellä videolla järjestyksenvalvojat yrittävät estää väkijoukkoa pääsemästä stadionille.

Guardianin mukaan Euroopan jalkapalloliitto Uefa tiedotti tilanteesta.

– Fanit ovat hyppineet aitojen yli, mutta eivät ole päässeet stadionille. Ei ole siis huolta, että stadionin sulkemista koskevaa protokollaa otettaisiin käyttöön. Ei ole huolta, etteikö finaalia pelattaisi, tiedotteessa sanotaan Guardianin mukaan.

Stadionin tiedottaja kertoi BBC:lle, että stadionin uloimmalla turvallisuusalueella oli tilanne, jota hoidetaan yhdessä poliisin kanssa.

– Turvatoimet otettiin nopeasti käyttöön merkityksellisillä alueilla. Liputtomat ihmiset eivät päässeet stadionin sisälle, tiedottaja totesi.

Useampi brittitoimittaja kyseenalaisti kuitenkin Uefan tiedot.

– Vakaa virta liputtomia faneja rynni edelleen katsomoihin, kun avausmaali oli tehty. Katsomojen käytttävät ovat täydet, portaat ovat blokattu. Pyörätuolipaikat lehdistökatsomon edessä ovat täynnä. Maksaneet kannattajat pyytävät avuttomia vartijoita saamaan liputtomia pois. Lapset ovat peloissaan. Paikat on varastettu. Epäturvallista, Independentin jalkapallotoimittaja Melissa Ready vuodatti Twitterissä.

– Wembleyn alueella on arvioidusti noin 200 000 kannattajaa. Liikuntarajoitteisten katsomopaikkoja, jotka sijaitsevat pressiboksin edessä, vallataan juuri. Järjestyksenvalvonta on lähes olematonta, Telegraphin urheilutoimituksen päätoimittaja Oliver Brown puolestaan kertoi Twitterissä.

Italia ja Englanti kohtaavat EM-finaalissa kello 22 alkaen ja ottelu pääsi alkamaan ajallaan. Suomen aikaa kello 23 jälkeen Wembleyn stadion myönsi tiedottessaan, että pieni ihmisjoukko pääsi stadionille sisään. Tiedotteessa kerrottiin, että vartijat pyrkivät poistamaan liputtomat fanit katsomosta.

Myös yksi fani pääsi kentälle kesken ottelun ja nöyryytti vartijoita.

Katso, kuinka fani juoksi kentälle ja piti vartijoita pitkään pilkkanaan!

Jo useita tunteja ennen ottelua Englannin fanien tunnelmat olivat korkealla Wembleyn ympäristössä.

Katso Wembleyn tunnelmia kello 18!

Juttua päivitetty kello 22.45. Lisätty brittitoimittajien tiedot.

Lue lisää:

Käsittämätöntä draamaa! Englanti pettyi, Italia juhlii Euroopan mestaruutta – Yle seurasi huikeaa finaalia hetki hetkeltä

Nämä asiat puhuttavat ennen jalkapallon EM-finaalia: Britannian pääministeri yrittää kerätä poliittisia pisteitä, Italiassa koko maa menestyksestä sekaisin

Jalkapallon EM-kisat huipentuvat tänään! Lue asiantuntijan tärpit odotettuun finaaliin – "En osaa edes kuvitella, millaisen mylläkän se aiheuttaisi"

Hyvää tekevä maisteri härnää tavalla, joka sai vastustajan jopa puremaan – harvinaisen ristiriitainen persoona juhlii nyt Euroopan mestaruutta

Suosittelemme