Hyppää sisältöön

FC Honka voitti taas rankkarimaalilla, KuPSille kuudes perättäinen liigavoitto

Jalkapallon Veikkausliigassa kuuma joukkue KuPS päihitti vieraissa FC Hakan 1-0 ja espoolainen FC Honka samain numeroin AC Oulun.

 FC Honkan Demba Savage (kesk) ja pelaajia jalkapallon Veikkausliigan ottelussa FC Honka vs. AC Oulu Espoossa 11. heinäkuuta 2021.
FC Hongan Demba Savage (kesk) ja muita espoolaisjoukkueen pelaajia AC Oulu-ottelussa 11. heinäkuuta 2021. Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Honka pönkitti miesten jalkapalloliigassa pistetiliään edellisen kamppailun tavoin jälleen rangaistuspotkumaalin ansiosta. Valkeakoskella pilkulta irtosi pinna, nyt kotikentällä täysi potti AC Oulun kaatuessa 1–0.

– Rankkarimaalit ovat merkki siitä, että pääsemme boksiin. Toivottavasti pelitilannemaaleja alkaa myös tulemaan, Hongan puolustaja Tapio Heikkilä kiteytti.

Honka sai rankkarin, kun sen kapteenin Henri Aallon boksiin tarjoamaan keskityspalloon kurottanut Jonas Levänen kaatui nurmeen. Rikkeen tekijäksi löytyi kahta kotijoukkueen pelaajaa tauon kynnyksellä paimentanut oululaiskippari Lassi Nurmos.

Gambialaishyökkääjä Demba Savage viimeisteli 1–0 sijoittamalla pallon vasempaan alanurkkaan maalivahti Yann-Alexandre Fillionin oikeasta aavistuksesta huolimatta.

– Tuomarin kanssa oli hyvä keskustelu pelin jälkeen. Itse olin sitä mieltä, että en mitenkään työntämällä rikkonut, vaan kaveri otti tukea, AC Oulun Nurmos taustoitti.

Fillion näytti myöhemmin torjuntakykyjään ansiokkaasti, ja vastaavasti lopussa isäntien torjuja Timothy Murray ylsi pelastuksiin.

– Me kestimme. Joukkuehengen kannalta tämä oli tärkeää, kun on ollut vaikeaa, Hongan Heikkilä myönsi.

KuPS selätti vaikeudet ja haki kuudennen liigavoiton peräkkäin

Perjantaina Armeniasta Vantaalle kotiutunut ja siellä siitä lähtien sunnuntaiseen Haka-otteluun keskittynyt KuPS otti kuudennen peräkkäisen voiton miesten jalkapalloliigassa, kun Haka kaatui 1–0 Diogo Tomasin tehtyä ottelun ainoan maalin.

– Meillä oli Jerevanin jälkeen kasvojen pesun paikka, ja hyvin onnistuimme. Suuri osa joukkueesta oli vatsataudissa, mutta itse säästyin siltä ja pystyin pelaamaan täysillä, Tomas sanoi.

Valmentaja Simo Valakarilla ei ollut lupaa kertoa nimiä, mutta jotain saattoi päätellä kommenteista, kenellä ripuli oli.

– Tauolla jouduttiin tekemään vaihtoja tämän takia. Tauolla ja nyt pelin jälkeen oli vessaan paljon jonoa, Valakari sanoi.

Haka ei ole pystynyt voittamaan ainuttakaan viidestä kotipelistään, tasapelejä on yhä kaksi.

– Se on mysteeri, miksi olimme taas niin passiivisia kotona. Ei tehty aloitteita, joilla olisimme saaneet revittyä vieraiden puolustusta hajalle, sanoi Hakan valmentaja Teemu Tainio.

Toukokuun lopulla Haka voitti Kuopiossa 2–1, mutta sen jälkeen joukkue on jämähtänyt nyt kuuden ottelun voitottomaan putkeen.

Suosittelemme sinulle