Hyppää sisältöön

Uhkaava maastopalo on saatu hallintaan Kainuussa: vesikuuro helpotti pelastuslaitoksen työtä, jälkivartiointi Kuhmon ampuma-alueella jää Puolustusvoimille

Päivystävä palomestari Jani Huovinen Kainuun pelastuslaitokselta sanoo, että tilanne alkoi näyttää aamuyöllä kolmen ja neljän aikaan paremmalta.

Kartalla näkyvät Oulu, Kajaani, Kuhmo ja Vuosanka.
Kuva: Silja Viitala / Yle
Tanja Heikkonen

Kuhmossa sunnuntai-iltapäivänä Vuosangan ampuma-alueella syttynyt maastopalo saatiin maanantaiaamuun mennessä hallintaan.

Palossa oman haasteensa pelastuslaitokselle asetti se, että se oli Maavoimien ampumaharjoitusalueella. Maastossa voi olla räjähtämättömiä ammuksia.

Lue lisää: Maavoimien ampuma-alueella laaja maastopalo Kainuussa, palon rajaaminen hankalaa – "Ajan saatossa on voinut jäädä räjähtämättömiä ammuksia"

Päivystävä palomestari Jani Huovinen Kainuun pelastuslaitokselta sanoo, että tilanne alkoi näyttää yöllä kolmen ja neljän aikaan paremmalta. Myös vesisade tuli helpottamaan pelastajien työtä.

– Kuuron ansiosta päästiin tiedustelemaan alueelle.

Paikalla oli 11 pelastuslaitoksen yksikköä, noin 30 henkilöä. Lisäksi paikalla oli virka-apua Puolustusvoimilta 15 henkilön verran. Puolustusvoimat jää hoitamaan palon jälkivartioinnin.

Kainuun pelastuslaitos sai hälytyksen Vuosangan ampuma-alueen maastopalosta puoli viiden jälkeen iltapäivästä. Huovinen arvioi ennen kello yhdeksää illalla, että sammutustöissä kestää vielä pitkään. Syttymissyystä ei ole vielä varmuutta.

– Kyllä siinä vahva epäilys on, että salama sen sytytti, Huovinen kertaa.

Suosittelemme sinulle