Hyppää sisältöön

Oulaisiin aletaan rakentaa osuuskunta-asuntoja senioreille - uudenlaisella asumismuodolla halutaan jarruttaa kallista palveluasumista

Hankkeen projektipäällikkö Reino Yli-Honkola kertoo, että asunnot ovat itsenäisen asumisen ja palveluasumisen uudenlainen välimuoto. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kymmenen asuntoa, joiden on määrä valmistua vuoden kuluttua syksyllä.

Oulainen haluaa alentaa osuuskuntamuotoisella aaumisella kalliita palveluasumisen kustannuksia. Kuva: Mostphotos
Päivi Seeskorpi

Oulaisiin aletaan syksyllä rakentaa yhteisöllisiä osuuskunta-asuntoja senioreille.

Hankkeen projektipäällikkö Reino Yli-Honkola kertoo, että asunnot ovat itsenäisen asumisen ja palveluasumisen uudenlainen välimuoto. Asukas saa asunnon hallintaansa osuuskuntamaksulla, joka on viisi prosenttia asunnon hinnasta.

– Osuuskuntamaksut ovat suuruusluokkaa 4 000–8 000 euroa, ja ne ovat sellaisia maksuja, jotka palautetaan asukkaalle takaisin indeksillä korotettuna, jos hän muuttaa pois kiinteistöstä.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on ehkäistä vanhusväestön laitosmaista palveluasumista, joista koituvat kunnille isot kustannukset.

Ensi vaiheessa Oulaisiin rakennetaan kymmenen rivitalotyyppistä asuntoa, jotka ovat pääosin yksiöitä ja kaksioita. Yli-Honkolan mukaan niistä puolet on varattu. Ensimmäisen kohteen on määrä valmistua vuoden kuluttua syksyllä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.e

Suosittelemme sinulle