Hyppää sisältöön

Kun Senni Salminen teki Suomen ennätyksen, valmentajan tuli lunastaa lupauksensa – katso kuinka Matti Mononen juoksi 400 metriä seipään kanssa

Entinen seiväshyppääjä Matti Mononen lupasi juosta minuuttiin 400 metriä seipään kanssa, jos hänen valmennettavansa Senni Salminen tekee kolmiloikan Suomen ennätyksen. Maanantaina Mononen näytti olevansa sanansa mittainen.

Yleisurheiluvalmentaja Matti Mononen juoksi 400 metriä seipään kanssa alle minuuttiin
Yleisurheiluvalmentaja Matti Mononen juoksi 400 metriä seipään kanssa alle minuuttiin
Joel Holma,
Riku Porvari

Entinen seiväshyppääjä Matti Mononen palasi kohutreeniinsä maanantaina 12. heinäkuuta Imatralla. Mononen lupasi keväällä juosta minuuttiin 400 metriä seipään kanssa, jos hänen valmennettavansa Senni Salminen tekee kolmiloikan Suomen ennätyksen.

Salminen loikki uuden SE:n heti kauden avauskisassaan Turussa kesäkuun alussa, jota paransi vielä myöhemmin Romaniassa 14,63 metriin. Täten Mononen joutui palaamaan kymmenen vuoden tauon jälkeen kilpailu-uransa aikaiseen juoksuharjoitukseen. Monosen mukaan seiväsjuoksulla on tarkoitus päästä pois mukavuusalueelta.

– Muu treeni on terävää, mutta tällä päästään koville maitohapoille. Ajatus on, että tuntuu mahdollisimman pahalta, Mononen kertoi Yle Urheilulle ennen juoksua.

Mononen juoksi 400 metriä helteisellä Imatran yleisurheilukentällä ajassa 57,35. Hän kertoi lähtevänsä päivän koitokseen "erittäin hyvällä kunnolla". Mononen oli käynyt juoksemassa kerran viikkoon, mutta ei ollut sen enempää valmistautunut juoksuun.

– Kyllä yleisön kannustus meinaa paljon. Loistava keli, kun yleensä olen tehnyt tämän syksyllä kylmässä ja tuulisessa kelissä. Ei hassumpi suoritus valmentajalle, Mononen sanoi suorituksen jälkeen.

Tempauksellaan Mononen keräsi rahaa Imatran Urheilijoiden nuorisotoimintaan.

Voit katsoa Monosen koko juoksun alla olevalta videolta.

Mononen juoksi 400 metriä helteisellä Imatran yleisurheilukentällä ajassa 57,35.

Kolmiloikkaaja Salminen oli kannustamassa valmentajaansa kentän laidalla. Hän toimi myös huoltajana, kun tuli heittämään Monosen päälle vettä juoksun päätteeksi.

– Kyllä ensimmäiseen kilpailuun pienesti vaikutti tämä Matin lupaus. Viime viikon Timanttiliigan kilpailu ja keskiviikkoinen Joensuun kilpailu antavat viimeiset energia Tokioon. Olympialaisiin lähdetään hakemaan pitkää hyppyä, Salminen sanoi kentän laidalla ennen Monosen suoritusta.

Joensuun yleisurheilukilpailut katsottavissa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa keskiviikkona 14. heinäkuuta kello 18.30 alkaen.

Tokion olympiakisat alkavat 21. heinäkuuta jalkapalloturnauksella, mutta virallisemmin kisat käynnistyvät perjantaina 23. heinäkuuta. Myös Tokion olympiakisat katsottavissa Ylen kanavilla.

Lue myös:

Kommentti: Senni Salminen latasi suorat sanat Timanttiliigan kikkailusta, eikä ihme – uusi sääntö muuttaa lajien luonteen naurettavaksi

Timanttiliigan kilpailu päättyi todella hämmentävästi – Senni Salmisen tulos oli parempi kuin voittotulos, suomalainen sijoittui silti kuudenneksi

Miksi Senni Salminen pystyi siihen, mihin Kristiina Mäkelä ei? Suomi sai puskista uuden mitalitoivon Tokion olympialaisiin

Salmiselle SE, Lehikoinen lajivoittoon – Suomi punnersi yleisurheilun maajoukkueiden EM-ykkösliigassa sijalle 9

Vuosi sitten Senni Salminen oli juhlittu mestari, mutta mielessä myllersi – sitten hän lopetti peittelyn ollakseen esikuva muille

Suosittelemme sinulle