Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Englannin Marcus Rashford pahoittelee epäonnistunutta pilkkuaan – "En koskaan pyydä anteeksi sitä kuka olen"

Englannin Marcus Rashford uskoo, että hänellä oli loppuottelussa itseluottamuksen puuttetta. Hän kokee pettäneensä joukkuekaverinsa: "pilkku oli ainut asia, mitä joukkue minulta toivoi".

Englannin Marcus Rashford.
Englannin Marcus Rashford sanoo, ettei tule koskaan pyytämään anteeksi sitä kuka on. Kuva: Nick Potts / PA Images / Getty Images
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Englannin Marcus Rashford, 23, pahoittelee Twitterissä epäonnistumistaan rangaistuspotkussa. Hän laukoi pallon tolppaan jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailuiden loppuottelussa Italiaa vastaan. Italia vei mestaruuden pilkkukisassa osumin 3–2.

– En tiedä, miten kuvailisin tämänhetkisiä tunteitani. Minulla on ollut vaikea kausi, ja luulen, että se on ollut kaikkien nähtävissä. Loppuottelussa minulla luultavasti oli itseluottamuksen puutetta, Rashford kirjoittaa.

Rashford sanoo aina luottaneensa itseensä rangaistuspotkuissa, mutta sunnuntai-iltana "jokin ei vain tuntunut oikealta". Hän kokee pettäneensä joukkuekaverinsa lisäksi kaikki muutkin.

– Pilkku oli ainut asia, mitä joukkue minulta toivoi.

Rashford sanoo pystyvänsä vastaanottamaan kritiikkiä peliesityksistään milloin vain, sillä rangaistuspotku ei ollut riittävän hyvä: "sen olisi pitänyt mennä maaliin".

– Mutta en koskaan pyydä anteeksi sitä kuka olen ja mistä tulen. En ole koskaan ollut ylpeämpi kuin pukiessani Englannin paidan päälleni, ja nähdessäni perheeni kannustavan minua kymmenien tuhansien katsojien edessä.

– Olen Marcus Rashford, 23-vuotias musta mies Etelä-Manchesterista. Minulla ei ole mitään muuta kuin se, Rashford kirjoittaa.

Kannanottonsa lisäksi pelaaja julkaisi Twitterissä nuorien faniensa lähettämiä kirjeitä. Lapset toivovat, että Rashford ei olisi surullinen, ja että he ihailevat häntä silti.

– Olen ylpeä sinusta, tulet aina olemaan sankarini, 9-vuotias Dexter Rosier kertoo lähettämässään kirjeessä.

Katso koko rangaistupotkukilpailu!

Lue myös:

Finaalipettymys purkautui rasismina Englannissa – epäonnistuneet nuoret tähtipelaajat joutuivat solvausten kohteeksi, poliisi aloitti tutkinnan

Kommentti: Suomelle historialliset EM-kisat menivät monella tavalla täysin vihkoon – Uefa voi silti päästä helpolla järjettömyyksistään

Katso sykähdyttävät ratkaisuhetket! Italia voitti EM-kultaa rangaistuspotkuilla – asiantuntija hämmästeli Englannin valmentajan ratkaisua

Näistä dramaattisista hetkistä jalkapallon EM-kisat muistetaan – asiantuntija hehkutti Italian kasvutarinaa kansallisesta häpeästä mestariksi

Suosittelemme