Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Festivaaliväki täyttää Kaustisen majoituspaikkoja, mutta perhemajoitukselle ei tänä vuonna syntynyt kysyntää

Alueen majoituspaikat alkavat olla täynnä, ja varaustilanne on jo normaalin festivaalikesän kaltainen.

hotelli huone jossa sängyllä sydän tyynyt
Hotelli Kaustinen on jo loppuunmyyty festivaaliviikolta. Kuvistuskuva. Kuva: Ville Viitamäki / Yle
Iina Kluukeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansanmusiikkijuhlien kävijät ovat täyttäneet Kaustisen leirintäalueita ja majoituspaikkoja. Hotelli Kaustinen on jo loppuunmyyty festivaaliviikolta.

Lisäksi esimerkiksi Mosalan leirintäalueelle on virrannut festivaalikävijöitä ja teltta- sekä vaunupaikat ovat täyttymässä.

Vain muutamia sähköttömiä vaunupaikkoja on enää tarjolla. Leirintäalueen paritaloasunnot on varattu.

– Kun päätös festivaalien järjestämisestä nykymuodossa tuli, osa ihmisistä perui majoitusvarauksensa. Tilalle löytyi kuitenkin välittömästi tulijoita. Nyt varaustilanne on samanlainen kuin normaalina festivaalikesänä, kertoo Kaustisen Kehityksen toimitusjohtaja Antti Vähäoja.

Kuitenkin normaalivuosina suosittua perhemajoitusta ei ainakaan keskusvaraamon kautta tänä vuonna järjestetä, kertoo Sami Luoma Pohjanmaan Lipputoimistosta.

– Koronaepidemian vuoksi kysyntää ei kotimajoittumiselle ollut. Tavallisena festivaaliaikana ringissä on ollut 40 perhemajoituksen tarjoajaa.

Kansanmusiikkijuhlat kestävät tämän viikon. Kaustisella järjestetään virtuaalifestareiden lisäksi yli 20 konserttia: 10 festivaaliareenalla ja loput Kansantaiteenkeskuksessa.

Normaalivuonna Kaustisella on vieraillut kymmeniä tuhansia festivaalikävijöitä. Tänä vuonna kävijämäärä on jää reippaasti alle tuon luvun.

Lue myös:

Antaisitko kotisi festarivieraille ja keittäisit heille aamupuuron? Kaustisella jotkut tekevät sitä vuodesta toiseen, ja siihen voi jäädä jopa koukkuun

Kokkolan hotellit täyttyneet kesätapahtumien siivittämänä: "Nyt on tulossa huippukesä"

Suosittelemme sinulle