Hyppää sisältöön

Haminassa kokeillaan uutta palvelua, jolla voi saada kyydin saariin ilman omaa venettä

Venekyydin voisi sovelluksella tilata valitsemilleen saarille itse valittuun ajankohtaan. Tällä hetkellä sovellusta toteuttava yritys etsii sopivia kapteeneja.

Joonas Sipari on Haminassa syntynyt ja tietää, että ilman venettä saaria on hankala kokea. Kuva: Kirsi Lönnblad/Yle

Haminassa kokeillaan tänä kesänä uutta mobiilisovellusta venekyytiä tarvitseville. Tavoitteena on parantaa saarikohteiden saavutettavuutta.

Sovelluksen on kehittänyt Bout Oy Ab, ja palvelu toimii jo esimerkiksi Helsingissä ja Espoossa. Nyt mukaan kokeillaan ottaa Porvoo, Sipoo ja Hamina.

Boutin toimitusjohtaja Joonas Sipari kertoo, että idea on samanlainen kuin henkilökuljetuspalvelu Uberilla, joka tosin kuljettaa ihmisiä maan päällä.

– Asiakkaat syöttävät sovellukseen nouto- ja jättöpisteet, päivämäärän ja laittavat kyytipyynnön eteenpäin. Kyytipyyntö lähetetään kaikille soveltuville kapteeneille, ja jos kyseinen pyyntö sopii kapteenille, hän hyväksyy sen, Sipari selittää.

Kuusi nouto- ja jättöpistettä Haminassa

Sipari on itse Haminasta kotoisin ja tietää, että Haminan saaret jäävät monelta veneettömältä kokematta.

– Upeita kohteita on joka puolella, mutta niihin on todella vaikea päästä, jos ei ole omaa venettä, Sipari sanoo.

Bout etsii parhaillaan kapteeneja, jotka tahtoisivat mukaan palveluun. Mobiilisovellus tuo alustan myös jo olemassa oleville venetaksiyrittäjille.

Haminaan on kaavailtu kuutta nouto- ja jättöpistettä muun muassa Tammioon ja Nuokkoon. Mantereen puolella noutopiste on Tervasaaressa.

Palveluun liittyvillä kuljettajilla eli kapteeneilla pitää olla lain vaatimat pätevyydet, kuten vuokraveneen kuljettajakirja ja turvallinen vene.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle