Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Italian jalkapallojoukkue palasi kotiin – näin italialaiset ottivat mestarit vastaan Roomassa

Euroopan mestaruuden voittanut Italia palasi maanantaina kotimaahansa. Italian mestaruusjuhlien tunnelmia voi katsoa jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Italian jalkapallomaajoukkue Azzurri palasi voittajana kotiin
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Euroopan mestaruuden voittanut Italia palasi maanantaiaamuna kotimaahansa ja Rooman lentokentälle vain tunteja EM-kullan varmistumisen jälkeen.

Joukkueen kapteeni Giorgio Chiellini ja päävalmentaja Roberto Mancini nousivat lentokoneesta ensimmäisinä, ja kaksikko huudatti paikalle saapuneita kannattajia esittelemällä EM-pokaalia ennen kuin joukkue matkasi hotellille.

Myöhemmin iltapäivällä Euroopan mestarit vierailivat presidentti Sergio Mattarellan luona Quirinalen palatsissa. Joukkue matkasi palatsiin bussilla, mutta kävelyvauhtia kulkeneen joukkueen tie tyssäsi useita kertoja paikalle saapuneiden kannattajien takia.

– Olemme iloisia, että olemme antaneet iloa ja toivoa italialaisille näin vaikean ajan jälkeen, Mancini sanoi toimittajille sen jälkeen, kun joukkue oli saapunut palatsille.

Italia juhli edellisen kerran Euroopan mestaruutta 53 vuotta sitten. Odotettua mestaruutta on juhlittu eri puolilla Italiaa riemuiten sunnuntai-illasta lähtien.

Lue myös:

Italialaiset juhlivat EM-voittoa, Ylen toimittajakin kiedottiin saapasmaan trikoloriin – katso videot ja kuvat

Finaalipettymys purkautui rasismina Englannissa – epäonnistuneet nuoret tähtipelaajat joutuivat solvausten kohteeksi, poliisi aloitti tutkinnan

Näistä dramaattisista hetkistä jalkapallon EM-kisat muistetaan – asiantuntija hehkutti Italian kasvutarinaa kansallisesta häpeästä mestariksi

Suosittelemme