Hyppää sisältöön

Katso video: Ex-presidentin vankeustuomiosta alkaneet protestit riistäytyivät hurjaksi ryöstelyksi Etelä-Afrikassa – levottomuuksissa kuollut kymmeniä

Pelkästään yhdestä sowetolaisesta ostoskeskuksesta löytyi kymmenen kuollutta, kun väkijoukko oli rynnistänyt sinne ryöstelemään, sanovat viranomaiset.

Etelä-Afrikassa päiviä jatkuneet protestit riistäytyivät ryöstelyksi
Etelä-Afrikassa päiviä jatkuneet protestit riistäytyivät ryöstelyksi

Etelä-Afrikassa kymmeniä ihmisiä on kuollut väkivaltaisuuksissa ja ryöstelyssä, jotka saivat alkunsa entisen presidentin Jacob Zuman vankeustuomiota vastustaneista mielenosoituksista.

Tiistai-iltana väkivaltaisuuksissa kuolleiden määrä oli noussut jo 45:een. Lähes 800 ihmistä oli pidätetty.

Ihmiset ovat tyhjentäneet kauppoja ruoasta, alkoholista, vaatteista, sähkölaitteista, kertoo KwaZulu-Natalin maakunnan pääministeri Sihle Zikalala.

Mielenosoitukset ovat jatkuneet jo useita päiviä KwaZulu-Natalissa sekä Gautengin maakunnassa, jossa Johannesburg sijaitsee. 2 500 sotilasta on lähetetty poliisin avuksi, jotta ryöstely ja väkivaltaisuudet saataisiin kuriin.

Sotilaita on keskeisillä paikoilla kuten lentoasemilla, puolustusministeri Nosiviwe Mapisa-Nqakula kertoo.

Viranomaisten mukaan suuri osa kuolleista on tallautunut kuoliaaksi väkijoukkojen ryntäyksessä.

Etelä-Afrikan korkein oikeus tuomitsi Zuman viime viikolla 15 kuukaudeksi vankilaan tuomioistuimen uhmaamisesta, koska Zuma oli kieltäytynyt tulemasta oikeuspaneelin eteen kuultavaksi korruptioepäilyistä.

Maanantaina oikeus alkoi harkita päätöstä vielä uudelleen.

Aiheesta aiemmin:

Ex-presidentin tuomion laukaisema mellakointi jatkuu Etelä-Afrikassa – sotilaita lähetetty kahteen provinssiin

Suosittelemme sinulle