Hyppää sisältöön

Tennislegenda Roger Federer jää loukkaantumisen takia pois Tokion olympialaisista – "Jokainen kerta on ollut kunnia ja urani kohokohta"

Federer on edustanut Sveitsiä neljä kertaa olympialaisissa. Hän jäi kipeän polvensa takia pois myös Riosta vuonna 2016.

Roger Federer tuulettaa voittoa Wimbledonissa.
Sveitsin Roger Federer Wimbledonin tennisturnauksessa heinäkuun alussa. Arkistokuva. Kuva: imago images/Colorsport/ All Over Press
STT Urheilu,
Riku Porvari

Sveitsiläinen tennispelaaja Roger Federer jättäytyy pois Tokion olympiakisoista kipeytyneen polven takia. Urheilija kertoi asiasta tiistaina 13. heinäkuuta Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

– Olen erittäin pettynyt. Jokainen kerta, kun edustan Sveitsiä, on ollut kunnia ja urani kohokohta, Federer kirjoittaa.

Federer kertoo jo aloittaneensa kuntoutuksen, sillä hänen tavoitteenaan on palata ATP-kiertueelle myöhemmin tämän kesänä. Lopuksi Federer toivottaa koko Sveitsin olympiajoukkueelle onnea kisoihin.

Federer on edustanut Sveitsiä neljä kertaa olympialaisissa. Ensimmäisen kerran hän oli mukana Sydneyssä vuonna 2000, viimeksi Lontoossa 2012. Federer jäi kipeän polvensa takia pois myös Rion olympialaisista vuonna 2016. Olympialaisissa Federer on voittanut kaksipelissä hopeaa ja nelinpelissä kultaa.

Federer on tenniksen maailmanlistan yhdeksäntenä. Viime viikolla hän hävisi Wimbledonin grand slam -turnauksen puolivälierän Hubert Hurkaczille.

Olympialaisten miesten turnauksesta puuttuvat maailmanlistan kolmonen Rafael Nadal ja kuutonen Dominic Thiem. Maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic pohtii vielä osallistumistaan. Naisten turnauksesta puuttuvat ainakin Bianca Andreescu ja Serena Williams.

Lue myös:

Wimbledonin tennisturnauksen kahdeksan kertaa voittanut Roger Federer putosi puolivälierässä!

Taas yksi vetäytyminen olympiatenniksestä: Kanadan Andreescu ei lähde Tokioon

Serena Williams jättää Tokion olympiatenniksen väliin

Emil Ruusuvuori kommentoi olympiaratkaisuaan – "Se päätös oli vain tehtävä"

Suosittelemme sinulle