Hyppää sisältöön

Suvaitsevaisuus voi olla matkailun markkinointivaltti – Etelä-Savossa on neljä We Speak Gay -kohdetta

We Speak Gay-sertifikaatti merkitsee sitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohdellaan samoin kuin ketä tahansa muutakin asiakasta. Tuukkalan tilan isäntä Esko Valkosen mukaan suvaitsevaisuus ei ole rasite vaan voi olla jopa myyntivaltti.

Sateenkaariväki voi tunnistaa ystävälliset matkakohteet WeSpeak Gay -tunnuksesta. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Milka Krogerus

Suvaitsevaisuus voi olla markkinointivaltti.

Esimerkiksi Mikkelin ristiinalainen matkailuyritys Tuukkalan tila on hankkinut itselleen We Speak Gay-tunnuksen, mikä merkitsee sitä, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ovat tervetulleita asiakkaaksi siinä missä muutkin ihmiset.

– Se ei rajoita meitä mitenkään. Saattaa olla, että jotkut jopa etsivät kohteita ihan tämän sertifikaatin kautta. Meille on plussaa, että asiakaskunta saattaa löytyä sitä kautta, sanoo tilan isäntä Esko Valkonen.

Valkosen mukaan seksuaalivähemmistöjä edustavia asiakkaita on saapunut paikalle muun muassa Venäjältä, jossa ilmapiiri voi olla vähemmistöille hyvin vaarallinen.

– Sieltä on tullut poikapariskuntia, jotka rentoutuu, kun täällä ei tarvitse pelätä, että kukaan tulisi hakkaamaan pesäpallomailalla.

We Speak Gay-verkostoon Etelä-Savossa kuuluvat myös Savonlinnan Oopperajuhlat, B&B Pinus Mäntyharjulla sekä Hotel Punkaharju.

Myös vastuullisuus on valttia

Vastuullisuuden Green Key-merkinnän mukaisesti Tuukkalassa kiinnitetään myös paljon huomiota ympäristöystävällisyyteen ja kestävään kehitykseen. Esimerkiksi syömättä jääneet aamiaisleivät syötetään kanoille, jotka tuottavat aamiaismunia, lämmitys hoituu maalämmöllä ja jätteet kierrätetään tarkasti.

– Kyllä se töitä vaatii, mutta säästöäkin tulee,Valkonen toteaa.

Suosittelemme sinulle