Hyppää sisältöön

Catzille kova paluumuuttaja – Elena Melto siirtyy Kotkan Peli-Karhuista Lappeenrantaan

Elena Melto on tehnyt lappeenrantalaisseuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Catzin päävalmentajan mukaan Melto tuo nuoreen joukkueeseen kaivattua kokemusta ja osaamista.

koripalloilija Elena Melto
Kotkan Peli-Karhuissa kaksi kautta pelannut Elena Melto palaa Lappeenrannan Catziin. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Riitta Väisänen

Naisten korisliigassa pelaava Lappeenrannan Catz vahvistuu kovan luokan paluumuuttajalla.

Kotkan Peli-Karhuissa kaksi edellistä kautta pelannut Elena Melto (os. Reshetko) palaa pelaamaan kotikaupunkiinsa Lappeenrantaan.

Melton sopimus on yksivuotinen.

– Oman pestini varmistuttua soitin yhden puhelun välittömästi ja se puhelu oli Lenalle, kertoo Catzin tuore päävalmentaja Petri Joukainen tiedotteessa.

Samalla Melton ja Joukaisen yhteistyö jatkuu, sillä Joukainen siirtyi Catzin päävalmentajaksi Peli-Karhujen apuvalmentajan paikalta.

Kokemusta ja osaamista

Lappeenrannan Catz lähtee tulevaan kauteen nuorella joukkueella. Joukaisen mukaan Melto tuo joukkueeseen kaivattua kokemusta ja osaamista.

Melto toimi lappeenrantalaisjoukkueen kapteenina ennen Kotkan kausiaan. Hän on pelannut naisten pääsarjassa 466 ottelua ja on ollut voittamassa Catzin jokaista pääsarjamitalia (6 kultaa, 6 hopeaa, 1 pronssi) sekä kolmea Suomen Cupia.

Lisäksi Melton palkintokaapissa on Latvia-Estonia -liigan kaksi hopeamitalia sekä Suomen mestaruus ja Cupin voitto Peli-Karhujen riveistä.

Korisliigassa Melto on upottanut 6868 pistettä ja Cupissa hän on venyttänyt vastustajan korisukkaa 292 pisteen edestä.

Meltosta on hienoa pukea taas Catz-paita päälle.

– Minusta tuntuu todella hyvältä sekä oikealta palata takaisin juuri nyt, sillä koen, että minusta voi olla suuri apu nuorelle ja uusituvalle joukkueelle, sanoo Elena Melto tiedotteessa.

Catzillä on tällä hetkellä sopimukset myös Sara Behmin, Claudia Kärnän, Mari Kihlstömin ja Noora Kuukan kanssa.

Muokattu kello 12.33. Korjattu tieto Melton Suomen Cup-mestaruuksien määrästä Catzissa. Mestaruuksia on kolme, ei kaksi, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Suosittelemme sinulle