Hyppää sisältöön

Maauimaloissa tunkua Turussa – turvavälit ja käsihygienia edelleen tärkeitä, jotta uimalat pysyvät auki

Turun maauimaloissa on tuhansia uimareita päivittäin. Kävijöitä on paikoin jo enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä.

Uimareita Samppalinnan maauimalassa heinäkuussa 2021
Kuntouimarit joutuvat välillä odottamaan vuoroaan, että mahtuvat radalle Samppalinnan maauimalassa. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Minna Rosvall

TURKU Hellekesä on tuonut runsaasti uimareita Turun maauimaloihin. Tähän mennessä Samppalinnassa on käynyt 50 000 vesiliikkujaa, mikä on 20 000 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kupittaan maauimalassa on polskinut noin 38 000 kävijää, mikä ylittää jo koko viime kesän kävijämäärän.

Molemmissa uimaloissa tämän kesän huippupäivä on ollut kuluvan viikon tiistai, jolloin molemmissa uimaloissa oli yli 2 000 kävijää.

Helle tuo väen altaille joka kesä

Turun uimahallit olivat kiinni suurelta yleisöltä koko kevään, mutta suurin syy uinti-intoon on helteinen sää. Uimaan päästiin Samppalinnassa ja Impivaarassa toukokuun 11. päivä.

– Päivittäiset kävijämäärät vaihtelevat toki ilmojen mukaan, mutta nyt helteisinä päivinä kävijöitä ollut molemmissa uimaloissa 1 500:n molemmin puolin, useana päivänä lähempänä 2 000 kävijää, kertoo vastaava vesiliikunnanohjaaja Susanna Vuori.

Sään vaikutuksen voi nähdä kävijämääristä varsinkin Kupittaan maauimalassa. Vuori kertoo, että sateisena päivänä Kupittaalla saattaa olla 100 kävijää ja hellepäivänä 2 000.

– Jos koronan rajoituksia ei olisi ollut, kävijöitä olisi voinut olla vieläkin enemmän. Alkukesästä otimme rajoitetun määrän uimareita sisään. Toisaalta jotkut saattoivat jättää käynnin väliin, kun pohtivat, mahtuuko uimaan, kertoo Vuori.

Uimareita ja vesijuoksijoita Samppalinnan maauimalassa heinäkuussa 2021..
Lapsia, nuoria ja aikuisia on vieraillut sankoin joukoin Samppalinnan maauimalassa. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Vesijumpat ovat olleet myös aivan täynnä lähes joka kerta sekä Kupittaalla että Samppalinnassa.

– Lukujen vertaaminen viime vuoteen on toisaalta hankalaa, sillä koronan vuoksi alkukesällä oli kävijärajoituksia. Vuonna 2019 Samppalinnassa oli koko kesän aikana kävijöitä noin 100 000 ja Kupittaan maauimalassa noin 50 000. Ensimmäinen koronakesä verotti kävijöitä Samppalinnassa noin 20 000 ja Kupittaalla noin 10 000:lla kävijällä.

Turvavälit ja hygienia pitävät uimalat auki

Vaikka maauimaloissa korona saattaa unohtua, turvavälejä ja hygieniaa kannattaa noudattaa edelleen, jotta uimalat pystytään pitämään auki.

– Olemme huolestuneita vaikeutuneesta koronatilanteesta. Samppalinnan pukuhuoneissa ja mahdollisissa jonoissa pitäisi edelleen käyttää kasvomaskia. Siinä on suurin tartuntariski, kertoo Susanna Vuori.

Vuori kiittää kuitenkin asiakkaita, sillä he ovat toimineet pääosin erittäin hienosti ja on ollut mahtavaa taas nähdä asiakkaita ja uinnin riemua pitkän tauon jälkeen!

– Oma uimataito kannattaa tiedostaa vesileikkien riemuissa. Vaikka uimaloissa on uimavalvoja, vanhempien pitää huolehtia uimataidottomista lapsistaan ja aikuisten uimataidottomista kavereistaan, etteivät kesän surullisen suuret hukkumistilastot saa jatkoa, toivoo Vuori.

Lue myös:

Suosittelemme sinulle