Hyppää sisältöön

ESPN: Lionel Messi jatkamassa FC Barcelonan paidassa viisivuotisella sopimuksella

Argentiinalaistähden sopimus katalonialaisjätin kanssa umpeutui kesäkuun lopussa, mutta tuoreen Copa American voittajan ura on lähteiden mukaan jatkumassa Espanjassa.

Lionel Messi on jatkamassa FC Barcelonassa. Kuva: AOP

Lionel Messin ura jatkuu FC Barcelonassa myös tulevina vuosina, yhdysvaltalainen ESPN kertoo. ESPN:n lähteistään saaman tiedon mukaan argentiinalainen on tehnyt viisivuotisen sopimuksen, joka julkistetaan lähipäivinä.

Seura on jättiveloissa, joiden kokonaissuuruudeksi on arvioitu jopa yli miljardi euroa. Messi onkin suostumassa ESPN:n tietojen mukaan merkittävään palkanalennukseen. Edellisen, nelivuotisen sopimuksen arvo oli 594 miljoonaa dollaria, eli yli 500 miljoonaa euroa.

Viime viikonloppuna Argentiinan kapteenina Copa American voittoa juhlineen Messin tulevaisuus Kataloniassa oli myös viime kesänä suuri puheenaihe, mutta supertähti sitoutui lopulta jatkamaan Ronald Koemanin alaisuudessa myös sopimuksensa viimeisen vuoden. ESPN:n mukaan keväällä seuran presidentiksi palannut Joan Laporta on lämmittänyt välinsä Messin kanssa sellaisiksi, että argentiinalainen haluaa jatkaa "Blaugranan" paidassa.

Barcelonan akatemiaan vuonna 2000 muuttaneen ja syksyllä 2004 17-vuotiaana Barcelonan paidassa debytoineen Messin palveluksista ovat olleet tiettävästi kiinnostuneita ainakin ranskalainen PSG sekä Valioliigan voittanut Manchester City.

Kaiken kaikkiaan Messi on pelannut Barcelonan paidassa ennätykselliset 778 ottelua ja tehnyt niin ikään ennätykselliset 672 maalia.

Lue myös:

Messi saavutti vihdoin Copa American mestaruuden – Argentiina kaatoi hallitsevan mestarin

Lionel Messin sopimus FC Barcelonan kanssa umpeutui viime yönä – maailman paras jalkapalloilija on 21 vuoden jälkeen vapailla markkinoilla

PSG teki kahden vuoden sopimuksen Sergio Ramosin kanssa – "Tämä on päivä, jota en tule unohtamaan"

Hyvää tekevä maisteri härnää tavalla, joka sai vastustajan jopa puremaan – harvinaisen ristiriitainen persoona juhlii nyt Euroopan mestaruutta

Kommentti: Englantilaisten rakkaus jalkapalloon läikkyi rajusti yli – fanit aiheuttivat sekasortoa, pelikentän epäonnistumisissa nähtiin peruja vanhasta

Keskellä kaaosta ollut suomalaisfani kertoo, millaista Lontoossa oli EM-finaalipäivänä: "Meininki oli ihan päätöntä"

Suosittelemme sinulle