Hyppää sisältöön

Poliisi selvittää Ähtärissä maa-ainesten välivarastointia – keväällä tehtiin ilmoitus laittomasta kaatopaikasta

Ähtärissä halutaan selvittää vanhojen rakennusmaiden välivarastointia liittyen mm. eläinpuiston rakennustöihin. Ilmoituksen tekijät epäilevät, ettei toiminta ole ollut luvallista.

Kivikasa metsässä
Kuva: Tarmo Niemi / Yle
Sami Pöntinen

Maa-ainesten välivarastoinnista on tehty tutkintapyyntö Ähtärissä. Ilmoituksen tekijät epäilevät asiassa ympäristörikosta. Kyse on Ähtärin eläinpuiston leirintäalueen alueesta ja eläinpuistossa meneillään olevista maansiirtotöistä.

Ähtärin kaupunki siirsi keväällä päättäjien hyväksymän suunnitelman mukaisesti vanhan keilahallin pohja-aineksia leirintäalueelle. Siitä ne käytetään edelleen eläinpuiston alueen rakennustöissä.

Kolme kuntalaista on katsonut, että kyseessä oli laiton kaatopaikka ja on tehnyt asiasta poliisille tutkintapyynnön. Tutkinta on edelleen kesken.

Puheet laittomasta kaatopaikasta nousivat julkisuuteen keväällä, ja poliisi kävi tutkimassa paikan ilmoituksen johdosta. Syytösten takia tehtiin myös yksi vastailmoitus kunnianloukkauksesta, mutta sen käsittely on poliisissa päättynyt poliisin päätöksellä.

Kyseisen ilmoituksen takana ei ollut kaupunki tai eläinpuisto.

Suosittelemme sinulle