Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Tunnettu ravivalmentaja ei valita seksuaalirikostuomiostaan – 4,5 vuoden tuomion saanut Erkki-Pekka Mäkinen Kylmäkosken vankilaan

Huippuravureita ohjastanut Erkki-Pekka Mäkinen ei ole valittanut saamastaan 4,5 vuoden vankeustuomiosta, jonka Pirkanmaan käräjäoikeus langetti hänelle kesäkuussa. Hän suorittaa seksuaalirikoksista saamansa tuomion Kylmäkosken vankilassa.

Erkki-Pekka Mäkinen
Erkki-Pekka Mäkinen on tunnettu henkilö ravipiireissä. Kuva: Eastpress / Lehtikuva
Elina Nieminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tamperelainen ravivalmentaja Erkki-Pekka Mäkinen ei ole valittanut saamastaan 4,5 vuoden vankeustuomiosta määräajassa. Pirkanmaan käräjäoikeuden kesäkuussa langettama tuomio on näin ollen lainvoimainen, ja Mäkinen joutuu suorittamaan rangaistuksensa Kylmäkosken vankilassa.

Yle kertoi aiemmin, että tapauksen käsittely on etenemässä hovioikeuteen. Mäkinen oli ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon Pirkanmaan käräjäoikeudelle. Hovioikeuden käsittely olisi kuitenkin vaatinut myös valituksen jättämistä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Erkki-Pekka Mäkisen useista seksuaalirikoksista, muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikokset tapahtuivat vuosien 2005 ja 2015 välillä, jolloin uhrit olivat 10–18-vuotiaita.

Tapaus on herättänyt paljon julkisuutta, sillä tamperelainen Mäkinen on ollut lajin PR-kasvo. Tuomion jälkeen valtakunnallinen hevosurheilun ja -kasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos asetti Mäkisen toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon.

Tuomion lainvoimaisuudesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

"Märkä läimäisy päin kasvoja" – tunnetun ravivalmentajan seksuaalirikostuomio järisyttää ravipiirejä

Hippos asetti tunnetun ravivalmentajan toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon – Erkki-Pekka Mäkiselle 4,5 vuotta vankeutta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Pitkäaikainen lajivaikuttaja uskoo väärinkäytösten paljastumisen puhdistavan lajia – Näin Hippoksen hallituksen puheenjohtaja reagoi Mäkisen vankeustuomioon

Vuosia jatkunut lasten seksuaalinen hyväksikäyttö toi 4,5 vuoden vankeustuomion

Suosittelemme