Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Helsinki on aikaistamassa toisen koronarokotteen antamista – rokotustahtia kiihdytetään nyt eri keinoin, sillä vapaita aikoja on tarjolla

Helsinki pyrkii nyt monin tavoin tekemään rokotuksen ottamisen aiempaa helpommaksi. Rokotteita on saatu viime aikoina reilusti ja vapaita rokotusaikoja on tarjolla enemmän kuin niitä varataan.

Jätkäsaaren rokotuspisteelle muodostui hetkellisesti jonoa 16. kesäkuuta.
Jätkäsaaren rokotuspisteelle muodostui hetkellisesti jonoa 16. kesäkuuta. 25-29-vuotiaiden helsinkiläisten koronarokotukset alkoivat 14. kesäkuuta. Kuva: Silja Viitala / Yle
Simo Kymäläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinki pyrkii nyt monin tavoin tekemään rokotuksen ottamisen aiempaa helpommaksi.

Helsingin terveys- ja päihdepalveluiden johtaja Leena Turpeisen mukaan Helsingissä valmistaudutaan rokotusvälin lyhentämiseen. Pfizerin rokotteen tehosteannoksen voisi jatkossa antaa parhaimmillaan jo 8 viikkoa ensimmäisen rokotteen jälkeen.

Lähitulevaisuudessa kaupunkilaiset voivat itse aikaistaa tehosterokotteen saamista. Turpeisen mukaan rokotusvälin lyhentäminen on kiinni enää ajanvarauspalvelun toiminnan säätämisestä. Muutoksia ajanvarausjärjestelmään tehdään parhaillaan.

– Kakkosrokotteen saajissa puhutaan sadoista tuhansista ihmisistä, joten meillä täytyy olla digitaaliset asiat kunnossa ennen kuin voidaan avata tämä mahdollisuus.

Helsingissä on nyt rokotusaikoja erittäin hyvin tarjolla, joten ajanvarauksenkin kautta rokotuksen saa mille päivälle haluaa.

– Rokotteita on saatu viime aikoina reilusti Helsinkiin ja rokotusaikoja on tarjolla enemmän kuin niitä varataan. Tämän vuoksi pyrimme kaikin keinoin innostamaan helsinkiläisiä ja Helsingissä pidempää asuvia rokotuksiin, Turpeinen kertoo.

Nuortenkin rokotekattavuus on lähtenyt nousuun

Tällä hetkellä 65 prosenttia helsinkiläisistä on saanut koronavirusrokotuksen ensimmäisen annoksen.

– Nuortenkin rokotekattavuus on lähtenyt nousuun. 16–19-vuotiaista on jo yli puolet saaneet ensimmäisen rokotuksen.

Lisäksi ensi viikolla koronan jo sairastaneet helsinkiläiset saavat tekstiviestin koronarokotuksista. Tällä hetkellä koronan sairastaneille tarjotaan rokotusta kahden kuukauden kuluttua koronavirustaudin sairastamisesta.

Jatkossa Helsinki tarjoaa rokotuksia kaupunkilaisille myös pop-up -pisteillä. Kaupunki tiedottaa niistä lisää tuonnempana.

– Tällä hetkellä kokeilemme rokotusbussia eri kaupunginosissa. Tänään bussi on ollut Malmilla ja huomenna Itäkeskuksessa.

Helsingissä pääsee tulevana lauantaina korona­rokotukseen ilman ajanvarausta

Helsinkiläiset voivat käydä ottamassa koronarokotteen ilman ajanvarausta ensi lauantaina 17. päivä. Rokotuksen ensimmäisen annoksen voi hakea kaikilta Helsingin rokotuspisteiltä kello 9.15–17.00.

Tehosterokotuksia annetaan lauantaina normaalisti vain henkilöille, joilla on tehosterokotukseen varattu aika.

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kehottaa hakemaan rokotuksen, jos ei ole vielä rokotusta hakenut.

– Nyt rokotuspisteessä voi piipahtaa hakemassa rokotuksen vaikka lauantaikävelyn tai -ajelun lomassa. Kokeilemme tätä nyt ensi lauantaina. Tulosten perusteella saatamme jatkossa tarjota tällaista mahdollisuutta pysyvämminkin, Turpeinen kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

Oulussa voi aikaistaa kakkosrokotuksen ottamista kahden seuraavan viikon ajan – annettua aikaa voi siirtää puhelinajanvarauksessa

Suosittelemme