Hyppää sisältöön

Harjavallan kaupunginjohtaja hotellipalosta: "Autamme, kun ensijärkytyksestä on selvitty" – poliisi alkaa tutkia palon syttymissyytä raunioiden jäähdyttyä

Hiittenharjun hotellin päärakennus tuhoutui rajussa tulipalossa keskiviikkoiltana. Hotelli on ollut tunnettu tanssi- ja lounaspaikka valtatie 2:n varrella. Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Hotellin päärakennus tulessa Harjavallassa.
Tuli tuhosi HiIittenharjun hotellin päärakennuksen. Kuva: Katja Halinen / Yle
Tapio Pukkila
Avaa Yle-sovelluksessa

Harjavallan kaupunki pyrkii auttamaan kaikin keinoin Hiittenharjun hotelliyritystä sitä kohdanneessa tulipalossa.

Keskiviikkoiltana palanut hotelli Hiittenharju sijaitsee valtatie kahden varrella ja se on tunnettu tanssi- ja lounaspaikka. Hotelli on ollut myös muun muassa tärkeä majoittaja Harjavallan suurpuiston yrityksille.

Tulipalossa tuhoutui hotellin päärakennus. Päärakennuksen läheisyydessä olleet majoituskäytössä olleet sivurakennukset säästyivät tuholta.

Lomalla oleva Harjavallan kaupunginjohtaja Hannu Kuusela harmittelee tuhoa. Hän ei lupaa hotellille rahallista tukea, mutta muuta viranomais- ja asiantuntija-apua on tarjolla, kun palon aiheuttamasta järkytyksestä on selvitty.

Katja Halinen haastattelee.

Palo sai alkunsa kattorakenteista

Poliisi on aloittanut Harjavallan hotellipalon tutkinnan. Palo sai alkunsa kattorakenteista.

Tutkinnanjohtaja Matti Ala-Haavisto kertoo, että tutkinta voidaan aloittaa, kun palopaikka on jäähtynyt. Poliisilla ei ole vielä palon syttymissyystä arviota.

Asukkaat evakuoitiin turvaan

Hotellirakennuksen sammutustyöt jatkuivat yöllä aamukolmeen.

Palosta annettiin keskiviikkoiltana suurpalohälytys. Sammutukseen osallistui noin 30 Satakunnan pelastuslaitoksen yksikköä.

Hotellin asukkaat evakuoitiin turvaan ja henkilövahingoilta vältyttiin.

Hieman aikaisemmin keskiviikkona iltapäivällä ennen hotellipaloa annettiin Harjavallassa suurpalohälytys Bolidenin sulatolle. Sulaton kattopalosta selvittiin kuitenkin lopulta vähin vahingoin.

Lue lisää:

Harjavallan hotellipalon sammutus jatkui aamukolmeen – poliisi aloittaa aamulla syttymissyyn tutkinnan

Suosittelemme sinulle