Hyppää sisältöön

Nyrkit ja veitset viuhuivat kahden autokunnan joukkotappelussa – selkään puukottaneelle vaaditaan kolmen vuoden ehdotonta vankeutta

Viikon aikana kehittynyt tilanne johti joukkotappeluun, jossa iskettiin veitsillä ja sumutettiin kyynelkaasun tapaista ainetta. Viisi tappelun osallista on sekä syytettynä että asianomistajana tapauksessa.

Kotkan oikeustalo
Asian käsittely aloitettiin Kotkassa tällä viikolla. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Jasmina Kauta

Kymenlaaksossa Virolahdella tapahtui tämän vuoden vappuviikonloppuna väkivaltainen usean ihmisen yhteenotto.

Tapahtumiin liittyy yhteensä yhdeksän ihmistä, joista viisi on saanut syytteitä eri rikosnimikkein. Tapahtumien käsittely aloitettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa eilen.

Yhteenotossa oli mukana kaksi autokuntaa. Aseina käytettiin nyrkkien lisäksi muun muassa kaasusumuttimesta suihkutettua kyynelkaasun tapaista ainetta ja teräaseita. Lopputuloksena kaksi veitseniskuja saanutta joutui sairaalaan.

Rikoskomisario Mika Salminen kertoi toukokuussa, että vappuviikonlopun tapahtumat olivat viimeinen merkkipaalu viikon aikana kehittyneessä tilanteessa.

Veitseniskuja selkään, käsiin ja pakaraan

Kaikki viisi syytettyä ovat tapauksessa myös asianomistajia. Asianomistajana on myös kuudes henkilö, jota uhattiin veitsellä ja lyötiin, kun hän yritti auttaa loukkaantuneita ystäviään. Muut paikalla olleet ovat olleet tapauksessa mukana todistajina.

Rikosnimikkeinä on useita: laittomia uhkauksia, pahoinpitelyitä ja törkeitä pahoinpitelyitä.

Suurimman rangaistusvaatimuksen eli kolme vuotta ehdotonta vankeutta sai mies, joka iski veitsellä kahta tappelussa ollutta. Toinen heistä sai yli kolme senttiä syvän haavan selkäänsä ja toinen haavoja pakaraan ja käsiin.

Pakaraansa veitseniskun saanut taas iski häntä iskenyttä miestä veitsellä leukaan. Hänelle vaaditaan vähintään yhden vuoden ehdotonta vankeutta. Muille kolmelle syytetylle vaaditaan 60:ta päiväsakkoa ja vähintään 60 ja 30 päivän ehdollista vankeutta.

Suurimmat rangaistusvaatimukset saanut on ollut vangittuna vappuviikonlopusta asti.

Lue lisää: Kaksi autokuntaa kohtasi astaloin ja teräasein varustautuneina – viikon ajan kehittyneet tapahtumat johtivat vangitsemiseen ja sairaalareissuihin

Suosittelemme sinulle