Asle Eskola ajaa sinne, missä kaivataan viilennystä.
Hän kuljettaa jäätä yrityksille ja yksityisihmisille aina parista kilogrammasta alkaen.
Toistaiseksi jää tuodaan ulkomailta, koska yrityksellä ei ole vielä omaa tehdasta. Sellainen on tarkoitus kuitenkin tulevaisuudessa perustaa.
Ravintoloiden ja ruokakauppojen lisäksi Karhujää Oy:tä työllistävät nyt kesäjuhlien järjestäjät, jotka haluavat tarjota kylmiä drinkkejä tai muuntaa paljunsa jääkylvyksi.
– Loppuviikkoa kohden teen töitä kellon ympäri. Tällaiset kesät ovat harvinaisia, Eskola sanoo.
Eskola kertoo yritystoiminnan elpyneen koronapandemian aiheuttamista vaikeuksista poikkeuksellisen kuuman helleputken kuluessa.
– Liikevaihto laski koronan takia 70–90 prosenttia. Nyt olen kuukaudessa tehnyt yhtä paljon rahaa kuin koko pandemian aikana.
Lue myös:
Pitkään jatkunut helle koettelee luonnoneläimiä – asiantuntija: Pihasi voi olla pelastava keidas