Hyppää sisältöön

Kestävyysjuoksija Richardsson jättää Tokion olympialaiset väliin – "Minulla on arvokisakokemusta, mutta menestystä puuttuu"

Suomen olympiajoukkueeseen valittu Camilla Richardssonin mukaan päätös jättää olympialaiset väliin oli vaikea, mutta oikea.

Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson kisoissa Vaasassa kesäkuun lopulla. Arkistokuva. Kuva: Tomi Natri/All Over Press

Suomen olympiajoukkueeseen valittu kestävyysjuoksija Camilla Richardsson ei lähde Tokion olympialaisiin. Richardsson kertoi päätöksestään perjantaina Suomen Urheiluliiton tiedotteessa. Richardssonin, 27, mukaan hän ei ole siinä kunnossa, että voisi kilpailla tavoittelemallaan tasolla olympiakisoissa.

– Tiesin, että minulle oli oikea päätös jättää olympialaiset väliin. Mutta se oli silti vaikea päätös tehdä. Olympialaiset ei ole nyt oikea paikka minulle. Minulla on arvokisakokemusta, mutta menestystä puuttuu, Richardsson sanoi.

Richardssonin kilpailukausi jäi viime kesänä kesken, kun häneltä operoitiin molemmat takareidet. Kuntoutuksen jälkeen juoksuharjoittelun katkaisivat sääriluun murtuma ja tulehdus lonkankoukistajan kiinnityskohdassa.

Richardsson oli valittu Tokioon edustamaan Suomea naisten 3 000 metrin estejuoksussa.

Lue myös:

Kaikki Tokion olympialaisista – katso kisaohjelma ja tutustu, miten kisat näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla

Kommentti: En olisi koskaan uskonut, että juuri Japani opettaa, miten hyvin asiat Suomessa ovat

Jännäksi meni! Näin Oliver Helander nousi Antti Ruuskasen ohi ja kiskaisi Tokion olympialaisiin viimeisellä heitollaan: "Se oli vähän sinnepäin"

Suosittelemme sinulle