Hyppää sisältöön

Äänekosken venerannan pohjasta nostetusta autosta löytyi vuonna 2012 kadonnut Jussi Peltola – Isä: "Yhdeksän vuoden odotus on päättynyt"

Poliisi on todennut, että ajoneuvo on sama, joka kadonneella henkilöllä oli käytössä katoamishetkellään.

Poliisitunnus hihamerkkinä.
Viranomaiset jatkavat asian selvittämistä. Kuva: Kristiina Lehto / Yle
Eelis Bjurström,
Angela Nurmi

Keski-Suomen pelastuslaitos on nostanut Hietaman venerannan pohjasta Äänekoskelta auton, jonka kyydistä löytyi vainaja, Sisä-Suomen poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Autosta löytyi vuonna 2012 kadonnut Jussi Peltola, vahvistaa Peltolan isä Juha Peltola Ylelle. Poliisi oli ilmoittanut asiasta perheelle lauantaina.

– Yhdeksän vuoden odottaminen on päättynyt. Tämä on helpotus, että saadaan asialle piste ja jatkuva piina päättyy, Peltola kertoo.

Poliisi oli saanut ilmoituksen ajoneuvosta sivullisilta. Juha Peltola kertoo, että auton oli löytänyt kaksi veljestä, jotka olivat kiinnostuneet Peltolan katoamistapauksesta ja alkaneet tutkia sitä tarkemmin.

Yle haastatteli Juha Peltolaa vuonna 2019, voit lukea jutun täältä: Juha Peltolan poika katosi 7 vuotta sitten kesken mökkiviikonlopun, eikä edes autoa ole löydetty – "Hän on voinut haluta kadota"

Poliisi vahvisti aiemmin lauantaina, että ajoneuvo on sama, joka kadonneella henkilöllä oli käytössä katoamishetkellään. Poliisin mukaan vainaja oli ollut autossa pitkään.

Viranomaiset jatkavat asian selvittämistä.

17.7.2021 klo 13:02: Uutista päivitetty, lisätty Juha Peltolan kommentit.

Jussi Peltola on ollut kateissa seitsemän vuotta - Isä: "Ennen kuin tulee mitään ratkaisua, kaikki on mahdollista"

Suosittelemme sinulle