Hyppää sisältöön

Katso video ilon juhlasta: Ohjaaja Juho Kuosmanen loisti onnesta Cannesissa

Suomalainen elokuva-ala sai lauantaina merkittävän tunnustuksen, kun ohjaaja Juho Kuosmasen elokuva pokkasi Cannesin Grand Prix -palkinnon.

Suomalaista elokuvajuhlaa Cannesissa
Suomalaista elokuvajuhlaa Cannesissa

Keskikesän helteisiin tai korona-ankeuteen saatiin lievitystä Hytti nro 6 -elokuvan siivittämänä.

Elokuva palkittiin kilpasarjassa 24 elokuvan joukosta.

Tekijäryhmä oli palkinnon julistamisen jälkeen onnellinen ja yllättynyt. Tuottaja Jussi Rantamäki luonnehti tunnelmia Ylelle yöllä. puhelinhaastattelussa.

– Käsittämätön tunnelma, saatiin vähän etukäteen vihiä, että kannattaa paikalle tulla ja saatiin koko täällä oleva porukka saliin. Oli ajatus päässä, etTä ehkä jotakin voitetaan. Sitten kun se pääpalkintokin sanottiin, niin ehdittiin jo pettyä, että eikö sittenkään, vaikka vähän sitä ounasteltiin. Sitten ilmoitettiin, että pääpalkinto jaetaan kahtia ja sen saa kaksi ja meidän leffa oli toinen. Oli häkellyttävää meininkiä.

Toiveita kansainvälisestä näkyvyydestä

Kuosmanen toivoi palkinnon tuovan näkyvyyttä elokuvalle, jota on vaikea myydä ja jolle on vaikea saada mediahuomiota.

Grand Prix jaettiin siis tänä vuonna kahdelle elokuvalle, joista toisen sai iranilaisohjaaja Asghar Farhadin elokuva A Hero.

Cannin pääpalkinnon - Kultaisen palmun - voitti ranskalaisohjaaja Julia Ducournaun elokuva Titane.

Hytti nro 6 on syntynyt Rosa Liksomin samannimisen Finlandia-palkitun romaanin innoittamana. Suomessa elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2021.

Lue myös:

Hytti nro 6 voitti Grand Prix -palkinnon Cannesissa – ohjaaja Kuosmanen: “Toivon, että tästä palkinnosta hyötyisi koko ala”

Cannesissa kilpaileva suomalainen Hytti nro 6 pääsee elokuvateatterilevitykseen Yhdysvalloissa

Suosittelemme sinulle