Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Face Time Bourbon valloitti St Michelin

St Michel -ajon päälähtö viivästyi hieman sadekuuron takia.

Ranskalaisori Face Time Bourbon on voittanut lämminverihevosten lähdön St. Michel -ajon ohjastajanaan Eric Raffin Mikkelissä 18. heinäkuuta 2021.
Ranskalaisori Face Time Bourbon voitti lämminverihevosten lähdön St. Michel -ajon Kuva: Handout
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Sadekeli vesitti ennätyshaaveet, mutta ei Face Time Bourbonin loistoa. Maailman paras ravihevonen viiletti St Michel -kisan voittoon sunnuntaina. Sebastien Guaraton valmentama ranskalaisori vei 80 000 euron ykköspalkinnon ajalla 09,7a/1609m.

Sadekuurot teettivät järjestäjille töitä. Päälähtö myöhästyi hieman yli 10 minuuttia, kun rataa kunnostettiin. Iikka Nurmonen kannusti Next Directionin johtopaikalle. Jo avauspuolikkaan aika 09,0 ennakoi, ettei ennätystuloksia tehdä.

Eric Raffin ajoi Face Time Bourbonin toisen jonon vetäjäksi. Valjakko siirtyi keulaan 700 metriä ennen maalia. Loppukaarteessa Raffin antoi hevoselle merkin, ja Face Time Bourbon paineli ylivoimaiseen voittoon. Next Direction tsemppasi hienosti kakkoseksi ennen ranskalaistamma Billie de Montfortia.

– Olen todella iloinen sekä voitosta ja siitä, että näin yleisöä raveissa. Oli oikea ratkaisu kunnostaa rataa, viivästys ei haitannut meitä. En halunnut lähteä alussa kovaa. Sen jälkeen Face Time halusi tehdä ratkaisun ja meni johtoon. Muistutin kerran loppukaarteessa, ja voitto tuli helposti. Minä sain nautiskella kärryillä, Raffin kertoi.

– Rata saatiin niin hyväksi kuin se näissä olosuhteissa oli mahdollista. Lentokuljetus ja sen lähtö Deauvillestä olivat ne ratkaisevat tekijät, että lähdimme Suomeen. Saatamme tulla ensi vuonna uudestaan yrittämään ennätystä, Guarato kertoi.

Suursuosikki oli luottamuksen arvoinen

Iltapäivän toiseksi suurin ykköspalkinto 20 000 euroa maksettiin 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalissa. Kriterium-voittaja Ville Kalle oli suursuosikki ja luottamuksen arvoinen. Se lähti hitaasti matkaan, kun Ari Moilanen otti alun varman päälle. Jouko Paavolan valmentama Ville Kalle teki pitkän kirin ja tavoitti Elanin maalisuoralla.

– Ville Kalle lähti suhteellisen hyvin matkaan, toki vähän epävarmasti. Vaikka olimme kaukana Elanista, niin uskoin Ville Kallen loppukiriin, Moilanen totesi.

St Michel Stayer -lähdössä takamatkalta startanneet Super Schissel ja Don Williams laukkasivat lähtökiihdytyksessä. Don Williams jaksoi vielä kiertää kakkoseksi. Pekka Korven Full Picture oli johtopaikalta vahvin. Se paineli kymppitonnin voittoon.

Muistoajossa voitto Ranskaan

Eugen Pylvänäisen Muistoajossa voitto meni Ranskaan. Eric Raffin tarjosi Hede Darlingille tarkan juoksun kärkihevosia seuraten. 4-vuotias ori kiri ykköseksi ajalla 12,4a/1609m. Legendaarinen Jean-Pierre Dubois on oriin omistaja ja ajaa myös hevosen nopeusharjoitukset.

Kovat suomalaistammat tekivät hyvät juoksut. An-Dorra kiri hetkeksi kärkeen, mutta Hede Darling tuli maalisuoralla ohi. Magical Princess jäi sisäradalta pussiin, mutta terävä kiri toi vielä kolmossijan.

Suomenhevostammat kisasivat St Michel Tammatähdessä. Taksvenla ja Ciiran Tähti juoksivat rinnakkain kärjessä. Santtu Raitala käänsi Lakan Leijan porukan perältä kiriin takasuoralla. Lakan Leija viiletti voittoon ja antoi myrskyvaroituksen Seinäjoen kuningatarkilpailuun.

St Michel -sunnuntai käynnistyi 3-vuotiaiden lähdöllä. Jari Kinnusen lupaava Shackhills Twister hallitsi juoksun jokaista metriä ja voitti ajalla 13,9a/2100 metriä.

Lue myös:

H.V. Tuurin huippukausi jatkui Mikkelin Suurmestaruusajossa

Suosittelemme