Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Oosthuizen uuvahti taas päätöskierroksella, Morikawa kuittasi golfin Britannian avointen voiton: "Elämäni parhaita hetkiä"

Collin Morikawa on ensimmäinen miespelaaja, joka on voittanut kaksi golfin arvoturnausta ensimmäisillä yrityksillään. Louis Oosthuizen sijoittui kauden neljästä arvoturnauksesta kolmessa kärkikolmikkoon, mutta 11 vuoden piina jatkuu.

Yhdysvaltalainen golffaaja Collin Morikawa.
Yhdysvaltojen Collin Morikawa voitti Britannian avoimen golfturnauksen ensimmäisellä yrityksellä. Kuva: Richard Sellers / PA Images / Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltojen Collin Morikawa hyödynsi golfin miesten Britannian avoimen mestaruuskilpailun päätöspäivänä Etelä-Afrikan Louis Oosthuizenin hapuilun ja nousi sunnuntaina yhden lyönnin takamatkalta kahden lyönnin voittoon. Toiseksi sijoittui Morikawan maanmies Jordan Spieth. Oosthuizen jakoi kolmannen sijan Espanjan Jon Rahmin kanssa.

– Tämä on koko elämäni parhaita hetkiä. Vaikken ole pelannut näillä kentillä koskaan aiemmin, niin olen tehnyt läksyni, jotta tiedän, miten minun pitää pelata, Morikawa sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ensimmäistä kertaa Britannian avoimessa mestaruuskilpailussa pelannut Morikawa, 24, voitti urallaan toisen kerran arvoturnauksen. Viime elokuussa hän oli ykkönen PGA:n mestaruuskilpailussa San Franciscossa.

Morikawa otti ohjat käsiinsä Englannin Sandwichissä päätöskierroksen ensimmäisen yhdeksän reiän lenkin päätteeksi. Kolmen birdien putki rei'illä seitsemän, kahdeksan ja yhdeksän vei Morikawan neljän lyönnin johtoon, josta hän ei enää luopunut. Morikawa ei tehnyt kierroksellaan yhtään bogia ja pelasi päätöskierroksen 66 lyönnillä (neljä alle par-tuloksen). Yhdysvaltalaisen neljän kierroksen voittotulos oli 265 lyöntiä (-15).

Oosthuizen jatkaa voiton jahtaamista

Voitto lipesi yhden lyönnin johtoasemasta päätöspäivään lähteneen Oosthuizenin golfhansikkaasta jälleen viimeisten 18 reiän aikana. Kauden kahdessa edellisessä arvoturnauksessa Oosthuizen oli pelannut sunnuntaina kilpailun heikoimman kierroksensa ja sijoittunut toiseksi. Sama toistui taas sillä erotuksella, että tällä kertaa Oosthuizen oli kakkossijan sijaan kolmas.

Oosthuizen johti kilpailua 54 reikää, mutta par-tuloksen alittaminen kävi sunnuntaina mahdottomaksi. Kaksi bogia etuysillä tehnyt Oosthuizen jäi Morikawasta neljä lyöntiä jo kierroksen puoliväliin mennessä. Alavireisen Oosthuizenin päätöskierroksen tulos oli 71 (+1).

Oosthuizen voitti Britannian avoimen mestaruuskilpailun 2010. Sen jälkeen 38-vuotias on jäänyt viisi kertaa arvoturnauksissa toiseksi, mutta ei ole saavuttanut toista arvoturnausvoittoa.

Toiseksi sijoittunut Spieth käytti päätöspäivänä 66 lyöntiä (-4). Häntä jäävät kismittämään lauantain kaksi viimeistä reikää, joilla Spieth teki huolimattomat bogit.

– Lauantain lopetus oli järkyttävä. Olen ylpeä, että pystyin laittamaan edes vähän painetta Collinille. Tein sen, mitä pystyin, Spieth sanoi.

Kilpailu oli miesten golfkauden neljäs ja viimeinen arvoturnaus. Tänä vuonna voittoihin ylsivät Morikawa, Rahm, Yhdysvaltojen Phil Mickelson ja Japanin Hideki Matsuyama.

Päivitetty juttua 18.7.2021 klo 22.40: lisätty kommentteja kisasta ja muokattu otsikkoa.

Lue myös:

Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen otti komennon British Openissa

Matilda Castrenin avauskierros golfin LPGA:n mestaruuskisoissa Atlantassa oli takkuinen – kärki on jo kahdeksan lyönnin päässä

Suosittelemme sinulle