Hyppää sisältöön

Riikka-myrsky katkoi puita ja sytytti tulipaloja Etelä-Savossa

Pieksämäellä omakotitalo kärsi pahoja palovahinkoja salaman sytyttämässä palossa. Anttolassa paloi kuusi hehtaaria maastoa.

Tummia pilviä taivaalla.
Riikka-myrsky pimensi taivaan kulkureitillään. Kuva: Heli Kaski / Yle
Tuukka Lukinmaa

Sunnuntaina Suomen yli pyyhkäissyt Riikka-myrsky teetti Etelä-Savon pelastuslaitoksella parikymmentä tehtävää, joista suurin osa oli kaatuneiden puiden raivausta, mutta myös useita salaman sytyttämiä maasto- ja muita tulipaloja sammutettiin.

Pieksämäellä salama iski puuhun, josta se kulkeutui omakotitalon sähköpääkeskukseen. Omakotitalo tuhoutui rakennuksen sisäpuolelta pahoin, mutta ulkopuolelta talo jäi lähes vaurioitumattoman näköiseksi.

Asukkaat eivät olleet palon syttyessä paikalla, mutta olivat saapuessaan huomanneet asunnosta tulevan savua ja olivat hälyttäneet pelastuslaitoksen.

– Siellä oli käynnissä happirajoitteinen palo, eli ympäristössä oli vähän happea. Asukkaat toimivat fiksusti, kun eivät avanneet ovea. Jos lliekit olisivat saaneet happea, tuhot olisivat olleet vielä pahemmat, sanoo päivystävä palomestari Janne Vehviläinen.

Savonlinnassa puolestaan salama iski omakotitalon pihapiirissä sähkömuuntajaan. Muuntaja syttyi palamaan, mutta palo ei levinnyt maastoon.

Maastopaloista isoin oli Mikkelin Anttolassa Kaarnalamminmäellä, jossa paloi maastoa noin kuusi hehtaaria. Sammututustyöt jatkuivat myöhään iltaan asti.

Suosittelemme sinulle