Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Valmet Automotive aloittaa sähköautojen valmistuksen Uudessakaupungissa

Lightyear-yhtiö on perustettu vuonna 2016. Sen taustalla on useiden suurten automerkkien entisiä työntekijöitä.

Miehiä Lightyear-yhtiön sähköauton ympärillä
Valmet Automotive aikoo aloittaa aurinkokennoilla toimivien sähköautojen valmistuksen ensi vuoden keväänä Uudenkaupungin autotehtaalla. Kuvassa ovat vasemmalta oikealle projektipäällikkö Ville Rantala (Valmet Automotive), operatiivinen johtaja Hans Heijmans (Lightyear), hankintatoimen johtaja Gerard Berkelmans (Lightyear), myyntijohtaja Matti Räsänen (Valmet Automotive) ja varapääjohtaja Wim van Stratum (Lightyear). Kuva: Valmet Automotive
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Autotehdas Valmet Automotive on tehnyt aiesopimuksen sähköautojen valmistuksesta hollantilaisen Lightyearin kanssa.

Uudessakaupungissa autoja ja Salossa akkuja valmistava Valmet Automotive aikoo aloittaa aurinkokennoilla toimivien sähköautojen valmistuksen ensi vuoden keväänä Uudenkaupungin autotehtaalla.

– Teimme jo muutama vuosi sitten päätöksiä uudesta kestävän kehityksen ja -liikenteen strategiasta. Tuotteena tämä sopii siihen kuvaan erinomaisesti, valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus sanoo.

Lightyear-yhtiö on perustettu 2016 ja työllistää reilu 200 ihmistä. Start up -yhtiö on saanut myös EU-tukea. Yhtiön Lightyear One -autoa tullaan valmistamaan Uudessakaupungissa. Yhtiön ensimmäinen prototyyppi valmistettiin kaksi vuotta sitten.

Rannus pitää nuoren yhtiön kumppaniksi lähtemistä kiinnostavana mahdollisuutena.

– Tuotteena tämä on uuden suuntainen ja yhtiö on erittäin mielenkiintoinen. Pääsemme oppimaan uutta ja Lightyear pääsee hyödyntämään meidän osaamistamme autonvalmistuksessa, Rannus toteaa.

Valmistustyö ei Rannuksen mukaan eroa sähköauton valmistamisesta. Kyseessä on sähköauto, jossa on lisäenergiaa tuottavat aurinkokennot.

Aiesopimus edeltää valmistussopimusta, jonka perusteella Valmet Automotive tulee valmistamaan muutaman sadan auton rajoitetun sarjan Lightyear One -mallin sähköautoja. Sopimus aiotaan vahvistaa elokuun aikana.

– Julkistimme Lightyear One -mallin prototyypin kaksi vuotta sitten, ja nyt olemme löytäneet erinomaisen valmistuskumppanin ainutlaatuiselle autollemme. Valmet Automotivella on vahvoja näyttöjä osaamisestaan, se on valmistanut sähköautojen jo yli vuosikymmenen ajan, ja lisäksi yrityksemme jakavat samat arvot ja samanlaisen toimintakulttuurin, kertoo Lightyearin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Lex Hoefsloot tiedotteessa.

Tällä hetkellä Uudenkaupungin autotehtaalla valmistetaan Mercedes-Benzin autoja ja myös hybridimalleja.

Lue lisää:

Uudenkaupungin autotehdas kaipaa lisää työntekijöitä – tuhannen henkilön tarpeesta yli puolet täytetty **
**

Valmet Automotiven uuden akkutehtaan tuotantolinjojen asennus on alkanut – tehdas työllistää alkuvaiheessa 200 työntekijää

Auto- ja akkuvalmistaja Valmet Automotiven liikevaihto laski koronavuonna – yhtiö pysyi silti reilusti plussalla

Suosittelemme