Hyppää sisältöön

Suomen paralympiajoukkue vahvistui seitsemällä urheilijalla – "Urheilijamäärä on jäämässä hieman ennakkoarviointia pienemmäksi"

Suomen joukkueessa on nyt yhteensä 16 urheilijaa. Joukkuetta on määrä täydentää vielä elokuun 1. päivänä.

T54-luokan ratakelaaja Esa-Pekka Mattila nousi 32-vuotiaana ensimmäistä kertaa arvokisamitalistiksi.
Esa-Pekka Mattila lähtee Tokion paralympiakisoihin. Kuva: Anssi Mäkinen / SUL-arkisto
STT Urheilu

Suomen paralympiajoukkue kasvoi maanantaina seitsemällä urheilijalla. Reilun kuukauden päästä alkaviin Tokion paralympialaisiin matkaavat ratakelaajat Henry Manni ja Esa-Pekka Mattila, käsipyöräilijät Teppo Polvi ja Harri Sopanen sekä uimarit Leo Lähteenmäki, Antti Latikka ja Nader Khalili.

Urheilijoista Polvi, Sopanen ja Khalili ovat paralympialaisten ensikertalaisia.

Suomen joukkueessa on nyt yhteensä 16 urheilijaa. Joukkuetta on määrä täydentää vielä elokuun 1. päivänä.

– Tokion paralympiajoukkueen urheilijamäärä on jäämässä hieman ennakkoarviointia pienemmäksi, mutta joukkueen tavoite, seitsemän mitalia, on edelleen kirkkaana mielessä, paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen sanoi tiedotteessa.

Aiemmin Suomen joukkueeseen oli nimetty yleisurheilijat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen, ratsastajat Katja Karjalainen ja Pia-Pauliina Reitti, ampuja Jarkko Mylly, jousiampuja Jere Forsberg sekä pöytätennispelaaja Aino Tapola.

Tokion paralympialaiset järjestetään 24. elokuuta–5. syyskuuta.

Lue myös:

Suomen paralympiatoivon kevät järkkyi, kun kovat kivut iskivät – Amanda Kotaja tähtää EM-kisoihin, vaikka ei ole päässyt kelaustuoliin yli kuukauteen

Suomen paralympiajoukkue Tokioon täydentyi – Katja Karjalainen jo neljänsiin kisoihin

Suosittelemme sinulle